Τοπικά

Μάχη με τις φλόγες στο Φυτόκο – Κάηκαν λυόμενο σπίτι, μαντρί με ζώα και καλύβι (photos)

Σε τρία μέτωπα εκδηλώθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Φυτόκο  σήμερα νωρίς το μεσημέρι και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω του αέρα.  Η φωτιά ξεκίνησε να καίει στις 12:30 το πρωί κοντά στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε αμέσως συναγερμός και η κινητοποίηση ήταν άμεση αφού στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.  Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά με συνεχείς ρίψεις νερού ενώ αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή από την πρόσβαση οχημάτων και πεζών. Στην περιοχή βρέθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου και εθελοντικές ομάδες ενώ έγιναν και ρίψεις νερου από δύοπ πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractor που απογειώθηκαν από τη Νεα Αγχίαλο.


Στη μεγάλη φωτιά στο Φυτόκο βρέθηκε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας κάνοντας εγκατάσταση στο δυτικό κομμάτι δίπλα στα σπίτια και εμποδίζοντας την εξάπλωση της φωτιάς, σε συνεργασία με ομάδα πεζοπόρου της Πυροσβεστικής. Το δεύτερο όχημα της Λέσχης κάλυψε τομέα ευθύνης.
Στις 2:30 το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αλλά στην περιοχή παρέμειναν οχήματα της Πυροσβεστικής υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.   Από τη φωτιά κάηκαν μεγάλη έκταση χορτολιβαδικής έκτασης, ένα λυόμενο σπίτι, ένα καλύβι, ένα μαντρί ενώ απανθρακώθηκαν 13 γίδια.

φωτογραφίες: Βασίλης Ηλιόπουλος (Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το