Τοπικά

«Μάχη» Αγραφιώτη – Φιλοπτώχου ενόψει έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τη διενέργεια νέων εκλογών στο Ορφανοτροφείο

Κατατέθηκε αίτημα στο Πρωτοδικείο Βόλου για ορισμό προσωρινής διοίκησης της Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου, μετά τις παραιτήσεις δυο μελών της, το

οποίο προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 20.12.2016.
Ως εκ τούτου, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Αγγ. Αγραφιώτης, «η όποια προσπάθεια Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που ανακοίνωσαν
η κα Γεωργακλή και ο κος Αλεξίου διά του Τύπου, για την Κυριακή 9 τρέχοντος μηνός, δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, μιας και στηρίζεται σε απόφαση προελθούσα από μη νόμιμη σύνθεση Δ.Σ, το οποίο από 9μελές είναι πλέον 7μελές».
Σύμφωνα με τον κ. Αγραφιώτη, «ήδη έχουν ενημερωθεί εγγράφως η κα Γεωργακλή και ο κος Αλεξίου, ώστε να μην προχωρήσουν σε εκδήλωση που εγκυμονεί κινδύνους για το ίδρυμα και τους τροφίμους του, μιας και θα συγκεντρώσει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων (500 άτομα όπως ανακοίνωσε δημόσια ο κος Αχιλλέας Μπέος…), στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος, η οποία δε χωρά περισσότερα από 120 άτομα. Εξάλλου η όποια απόφαση αυτής της συνέλευσης θα είναι άκυρη, για τους προαναφερόμενους λόγους».

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα
Ωστόσο, με ανακοίνωσή της στον Τύπο η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Βόλου καλεί τα μέλη του Σωματείου να προσέλθουν στην έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ η οποία θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 16:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος «ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ », οδός 2ας Νοεμβρίου αριθμός 10, στο Βόλο.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1) Λήψη απόφασης περί ανάκλησης της με αριθμ 6/4-3-2016 πράξης του Δ.Σ., που αφορά την υπόδειξη τριών μελών του, για την συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Ιδρύματος με την επωνυμία Ορφανοτροφείο Βόλου.
2) Λήψη απόφασης για ανάδειξη από τα μέλη του Σωματείου τριών μελών, για την υπόδειξη αυτών στη συμμετοχή τους στην συγκρότηση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ορφανοτροφείο Βόλου.

Η παρούσα σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης είναι η πρώτη και για την απαρτία απαιτείται να είναι παρόντα το (1/2) τουλάχιστον των οικονομικώς τακτοποιημένων μελών, δηλαδή να έχουν καταβάλλει και τη συνδρομή του έτους 2016.
Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την πρώτη σύγκληση, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί και θα συνέλθει σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ.4 του καταστατικού μετά δύο ώρες, δηλαδή στις 18:00μ.μ., την ίδια μέρα και στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.
Στην πρόσκληση επισημαίνεται ότι η παρουσία όλων θεωρείται επιβεβλημένη, ενώ απευθύνεται παράκληση να τακτοποιηθούν οφειλόμενες συνδρομές προηγουμένων ετών. Για το λόγο αυτό τα μέλη του Σωματείου μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Ιδρύματος και στο τηλ . 24210 23264 για να ενημερωθείτε γύρω από το θέμα αυτό .

 

Δήλωση του Αναστάσιου Μπατζιάκα

“Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου, που είναι η εκ του Νόμου εποπτεύουσα αρχή του Ορφανοτροφείου Βόλου, καλώ όλα τα μέλη, παλιά και νέα, να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, στις 16.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ορφανοτροφείου Βόλου, οδός 2ας Νοεμβρίου αριθμός 10, στο Βόλο. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί και θα συνέλθει δύο ώρες μετά, στις 18:00μ.μ..
Μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί και προκάλεσαν σε όλους μας εύλογες ανησυχίες, θα πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε και να λάβουμε τις αναγκαίες αποφάσεις που θα επιφέρουν την ηρεμία στο Ίδρυμα, για τα παιδιά του οποίου η αγάπη και η προσοχή μας είναι δεδομένες και αμέριστες. Γι’ αυτό και η παρουσία όλων μας κρίνεται αναγκαία”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το