Ελλάδα

Μαχαίρωσαν συμμαθητή τους μέσα σε ΕΠΑΛ

newego_LARGE_t_1101_54086462

Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, το επεισόδιο σημειώθηκε στο προαύλιο, μεταξύ 10 και έντεκα το πρωί.

Οι δύο δράστες, ένας 19χρονος Έλληνας και ένας 17χρονος Αλβανός οι οποίοι μετεγγράφησαν σήμερα στο Επαγγελματικό Λύκειο για ειδικότητα επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν με σουγιάδες στα πόδια, “απρόκλητα” όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου ένα 15χρονο μαθητή της Α΄Λυκείου.

Εκείνη την ώρα στο προαύλιο βρίσκονταν περισσότερα από 600 παιδιά. Ο 15χρονος παρά το σοκ και την κατάσταση του, υπέδειξε ως έναν εκ των δύο δραστών της επίθεσης τον 19χρονο, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από καθηγητές και μαθητές και παραδόθηκε στους αστυνομικούς που στο μεταξύ είχαν φθάσει στο σχολείο.

Ο δεύτερος δράστης της επίθεσης, αλβανικής καταγωγής, κατάφερε να διαφύγει. Όμως, κατόπιν υπόδειξης του 15χρονου εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα το πρωί, φθάνοντας στο σχολείο.

Και οι δύο σπουδαστές, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα δίχως όμως να ξεφύγουν από τα πλαίσια της νομιμότητας, ομολόγησαν την πράξη τους, δίχως όμως να εξηγήσουν τους λόγους της επίθεσης, ενώ και μεταξύ των μαθητών κυριαρχεί η σιωπή .

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθεiες και αποχώρησε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το