Τοπικά

Μ. Μιτζικός: Αναγκαία η χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου 

Επικαιροποιημένο αίτημα, με νέο υπόμνημα για χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και Πινακατών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κατέθεσε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός προς την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά τη συνεργασία που είχε με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Πρόκειται για ένα ώριμο, από πλευράς μελετών, έργου αντικατάστασης του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των ΔΕ Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και των Πινακατών.

Ειδικότερα, οι μελέτες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις ενότητες Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και των Πινακατών είναι υλοποιημένες και ώριμες και το έργο είναι έτοιμο για δημοπράτηση εφόσον χρηματοδοτηθεί.
Σημειώνεται πως το πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ειδικότερα οι προαναφερθείσες περιοχές, όσον αφορά το δίκτυο ύδρευσης και με κυρίαρχο μέλημα και γνώμονα, την υγιεινή αλλά και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών σε πόσιμο νερό, όπως και των χιλιάδων τουριστικών επισκεπτών, οι οποίοι αποχωρούν μετά το πέρας των διακοπών τους με τις χειρότερες των εντυπώσεων, κρίνεται απαραίτητο να αποκατασταθεί.

Επιπλέον η κατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι σε οριακό σημείο.
“Οι ανάγκες σε τεχνικά έργα στην ύδρευση του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι εκτεταμένες και επιβεβλημένες. Το δίκτυο κρίνεται ιδιαιτέρως απαρχαιωμένο και οι βλάβες, όπως αναφέραμε προηγουμένως, στην ύδρευση είναι καθημερινές με αποτέλεσμα οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό για αρκετές ώρες ή και ημέρες” επισημαίνει ο κ. Μιτζικός και προσθέτει: “Ζητούμε όπως χρηματοδοτηθεί άμεσα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, μέσω ένταξής του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με το ποσό των 8.654.595,28€, για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων αντικατάστασης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης.”
Tέλος ο Δήμαρχος κ. Μ. Μιτζικός ευχαριστεί την Αντιπεριφερειάρχη κα Δ. Κολυνδρίνη για το εξαίρετο πνεύμα συνεργασίας και τη θετική ανταπόκριση στα χρόνια προβλήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νίκες για Ολυμπιακό και Α.Ο. Σκοπέλου στη Β’ Εθνική βόλεϊ γυναικών

Για την 6η αγωνιστική της Β’ Εθνικής Γυναικών στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε εύκολα…

13 Δεκεμβρίου 2023

Ελ Τσάπο: Πέθανε η μητέρα του διαβόητου Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών

Η μητέρα διαβόητου μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών, του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, πέθανε την Κυριακή,…

13 Δεκεμβρίου 2023

Κάλεσμα των οργανώσεων Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ) στην πανθεσσαλική συγκέντρωση

Οι οργανώσεις Θεσσαλίας απευθύνουν κάλεσμα στην πανθεσσαλικά συγκέντρωση στη Λάρισα στι; 16 Δεκεμβρίου στις 12…

13 Δεκεμβρίου 2023

Μία νίκη και μία ήττα στο βόλεϊ για τον Γ.Σ. Βόλου

Ελπιδοφόρα ήταν η εμφάνιση του ανανεωμένου Γ.Σ. Βόλου παρά την ήττα από την ισχυρή Φθία…

13 Δεκεμβρίου 2023

Γέφυρα

Παραμένει «κομμένο» σε δύο μέρη το χωριό της Άλλης Μεριάς μετά την καταστροφή της γέφυρας…

13 Δεκεμβρίου 2023

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Ειρήνης – 2ας Νοεμβρίου και Παγασών

Με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Γ. Ντιζέ, αποφασίζονται: Οι προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας…

13 Δεκεμβρίου 2023