Αθλητισμός

Μ. Κουσκουρίδας – πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας: «Δεν με στήριξαν αυτοί που έπρεπε» 

Ο πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής και βαλκανιονίκης στην κωπηλασία Μιχάλης Κουσκουρίδας, μετά από μακρύ δρόμο στον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, αποφάσισε να σταματήσει και να κάνει στροφή στην επαγγελματική του πορεία. Ο ίδιος μίλησε στην «Θ» και εξήγησε για πιο λόγο άφησε τα κουπιά.
Πλούσια είναι η διαδρομή του Μιχάλη Κουσκουρίδα στον αθλητισμό. Ξεκίνησε στα 14 του χρόνια και μέσα σε τρεις μήνες πήρες μέρος στους Βαλκανικούς αγώνες κατακτώντας αμέσως το αργυρό μετάλλιο. Οι νίκες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Οι αγώνες αυτοί ήταν μόνο η αρχή…

Το 2012 και το 2013 κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ακόμη περισσότερο τους κατοίκους του Βελεστίνου, όπου είναι και η γενέτειρά του. Εκτός αυτού υπήρξαν αρκετές συμμετοχές στους Βαλκανικούς με δύο χρυσά και πάρα πολλές σε Πανελλήνιους αγώνες με ακόμη περισσότερες διακρίσεις.
Ο δρόμος προς την επιτυχία ήταν δύσκολος, με τον ίδιο να αναφέρει σχετικά: «Ήμουν στην πιο κρίσιμη ηλικία, στην εφηβεία και χρειάστηκε να κάνω πολλές θυσίες και να στερηθώ πράγματα , διότι δεν είχα την ελευθερία να κάνω αυτά, που έκανε κάποιος άλλος στην αντίστοιχη ηλικία. Για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν λίγες οι φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω, λόγω της κούρασης και της πίεσης από το πρόγραμμα των προπονήσεων, αλλά είχα ως όνειρο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2016».

Ήταν μία προσδοκία που τελικά δεν επιτεύχθηκε και που ουσιαστικά τον οδήγησε στο να αποσυρθεί, διότι όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν με στήριξαν αυτοί ,που έπρεπε να με στηρίξουν , ώστε να παραμείνω σε ένα υψηλό επίπεδο. Ο κυριότερος όμως λόγος ήταν ο τραυματισμός μου στο χέρι μετά από ένα τροχαίο, ο οποίος με άφησε αρκετό καιρό εκτός προπονήσεων».
Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την αναφορά του σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές λόγω των μη κατάλληλων υποδομών, αλλά και τις διακρίσεις που δεν παύουν να γίνονται ακόμη και στον χώρο του αθλητισμού. .Παρ’ όλα αυτά παροτρύνει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την κωπηλασία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα ομαδικό άθλημα που δημιουργεί φιλίες, αναπτύσσει το πνεύμα της συνεργασίας και της ομαδικότητας και πάνω απ’ όλα είναι ένα ενδιαφέρον άθλημα, που μπορούν να το κάνουν όλοι».

ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΚΑΝΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το