Τοπικά

Μ.Κεφαλογιάννης από τον Βόλο: “Φιλοδοξούμε στις ευρωεκλογές η ΝΔ να διπλασιάσει την εκπροσώπησή της”

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης ενώ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε άσκησε κριτική στους ευρωσκεπτικιστές και τους λαϊκιστές και επισήμανε την ανάγκη να σαρωθούν τα άκρα εκτός του δημοκρατικού τόξου.
Ειδικότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε τους ευρωσκεπτικιστές και τους λαϊκιστές άκρα εκτός δημοκρατικού τόξου και σημείωσε ότι οι ευρωσκεπτικιστές όπως ο Σαλβίνι και η Λεπέν και οι λαϊκιστές βάζουν φουρνέλο στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κατέταξε τον Αλέξη Τσίπρα και τους Podemos στους λαϊκιστές.
Πρόσθεσε μάλιστα πως το διακύβευμα των εκλογών είναι οι συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα αλλά και να σαρωθούν τα άκρα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις εκλογές, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε αισιόδοξος για διπλασιασμό των εδρών της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Φιλοδοξούμε στις ευρωεκλογές η ΝΔ να διπλασιάσει και την εκπροσώπησή της» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «Αν ζητάμε σήμερα την στήριξή σας στη ΝΔ, είναι διότι αν προσεγγίσουμε τον διπλασιασμό των βουλευτών μας μέσα στο ΕΛΚ, θα μπορούμε να διεκδικήσουμε και άλλες σημαντικές επιτροπές, όπως την επιτροπή ΕΕ-Αλβανίας ή της Ε.Ε.-Σκοπίων… Να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο ως η πιο ισχυρή ομάδα της Ελλάδας στην πιο ισχυρή ομάδα της Ευρώπης. Είμαστε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη, δεν είμαστε μόνον για παρουσία”.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής χαρακτήρισε «μάχη των μαχών» τις εθνικές εκλογές  και σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας σε αυτές τις εκλογές γνωρίζει ότι θα ηττηθεί. Έχει να επιλέξει μεταξύ της ήττας και της συντριβής.
Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Βόλου με το λιμάνι.

Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρώην βουλευτής Ηρακλείου και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της υποψήφιας δημάρχου Βόλου Νάνσυς Καπούλα.
Ο κ. Κεφαλογιάννης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» ευχήθηκε στη κ. Καπούλα καλή επιτυχία στον τίμιο αγώνα που δίνει και εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι η επόμενη δήμαρχος Βόλου. Τόνισε ότι η Ν. Καπούλα τιμά και την παράταξη και δίνει ένα δύσκολο αγώνα σε ένα δήμο που χρειάζεται όλες τις δυνάμεις για το καλό της περιοχής.
Από την πλευρά της η κ. Καπούλα, ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη για την στήριξη του και ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία θεωρώντας την ως δεδομένη τη νέα εκλογή του ως ευρωβουλευτής.
Παράλληλα ανέφερε προς τον κ. Κεφαλογιάννη ότι θα συνεργαστούν στενότερα στο μέλλον καθώς θα χρειαστεί την εμπειρία του σε ζητήματα συνεργασιών και προγραμμάτων που θα υλοποιήσει ο Δήμος Βόλου μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το