Τοπικά

Μ. Δραμητινός: Ευθύνες στο Υπουργείο Υγείας και στην 5η ΥΠΕ για το πρόβλημα με τους επικουρικούς γιατρούς

Στη δυσλειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και 5ης ΥΠΕ, αποδίδει την καθυστέρηση των εγκρίσεων για τους επικουρικούς γιατρούς, ο απερχόμενος διοικητής του Αχιλλοπούλειου Ματθαίος Δραμητινός.
Ο κ. Δραμητινός υπεραμύνεται των παρεμβάσεων που έγιναν από την απερχόμενη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, όχι μόνο για τους επικουρικούς γιατρούς, αλλά γενικότερα για το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Αχιλλοπούλειου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι την τελευταία τριετία διορίστηκαν στο Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο» 38 μόνιμοι ιατροί και υπηρετούσαν και 21 επικουρικοί. Είχαν προγραμματιστεί 16 μόνιμες θέσεις ιατρών και 6 άγονες για το ΤΕΠ οι οποίες πάγωσαν από τον Ιούλιο 2019. Με δήλωσή του ο κ. Δραμητινός υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός και να διασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για να συνεχίσει το Νοσοκομείο του Βόλου να διεκδικεί την θέση του ως ακμάζων νοσοκομείο.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δραμητινού:

Κατόπιν δημοσιευμάτων ότι το Γ.Ν.Βολου «Αχιλλοπούλειο» ολιγώρησε να ζητήσει επικουρικούς ιατρούς για λόγους «παιχνιδιών», οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι:
Με το αριθμ.πρωτ.21966/7-11-2019 αιτηθήκαμε την πρόσληψη πέντε (5) επικουρικών ιατρών ειδικότητας Παιδιατρικής, Γαστρεντερολογίας, Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας και Ουρολογίας με πιστώσεις του Νοσοκομείου καθώς επαρκούσαν για τον συγκεκριμένο αριθμό ιατρών.
Στις 8-11-2019 με το αριθμ.πρωτ.22018 έγγραφο μας, απαντήσαμε στο ηλεκτρονικό μήνυμα της 5ης ΥΠΕ με θέμα «Προγραμματισμός Νέων αιτημάτων Επικουρικών Ιατρών έως 31-12-2019» με το οποίο αιτηθήκαμε την κάλυψη 2 νέων αιτημάτων επικουρικών ιατρών ειδικότητας Ορθοπεδικής και Ιατρικής Βιοπαθολογίας εκτός πιστώσεων του Νοσοκομείου όπως αναφερόταν και στο ηλεκτρονικό μήνυμα της 5ης ΥΠΕ.
Από τους επτά (7) επικουρικούς ιατρούς το Νοσοκομείο πληρώνει δυο (2) με ίδιες δαπάνες και οι υπόλοιποι πέντε (5) ήταν στο πρόγραμμα ΠΔΕ (τέως ΕΣΠΑ). Εστάλη στις 8/11/2019 το αίτημα γιατί τότε ήρθε η τροποποίηση του προϋπολογισμού (κουτσουρεμένη κατά 320.000€) και το Νοσοκομείο αδυνατούσε να καλύψει τους μισθούς όλων με δικες του δαπάνες. Εντελει και μετά από εξαιρετική ολιγωρία και την μη κάλυψη θέσεων ανοιχτών για αναισθησιολόγο, εδόθη η δυνατότητα να ζητηθούν όλοι μετά την αρνητική απάντηση της 5ης ΥΠΕ να καλύψει τους δυο (2) ιατρούς.
Σε παλαιότερες εποχές οι εγκρίσεις των επικουρικών γίνονταν σε ένα μήνα το αργότερο και τώρα καθυστερούν εξαιρετικά λόγω δυσλειτουργίας υπηρεσιών Υπουργείου και 5ης ΥΠΕ και σαφώς όχι του Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο».
Υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία τριετία διορίστηκαν στο Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο» 38 μόνιμοι ιατροί και υπηρετούσαν και 21 επικουρικοί.
Είχαν προγραμματιστεί 16 μόνιμες θέσεις ιατρών και 6 άγονες για το ΤΕΠ οι οποίες πάγωσαν από τον Ιούλιο 2019 .
Πρέπει να πραγματοποιηθεί όλος ο σχεδιασμός και η επαρκής χρηματοδότηση για να συνεχίσει το Νοσοκομείο να διεκδικεί την θέση του ως ακμάζων νοσοκομείο, να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά ο νέος εξοπλισμός αξίας 6.000.000€ και οι 30 νέες δομές που αφήνουμε στους πολίτες της Μαγνησίας και όχι ενός νοσοκομείου σε παρακμή.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εικαστική έκθεση μοντέρνας γλυπτικής από την καλλιτεχνική ομάδα «Synthesis» στο «Ντε Κίρικο»

  Ομαδική εικαστική έκθεση από την καλλιτεχνική ομάδα «Synthesis» πραγματοποιείται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε…

26 Μαΐου 2024

Έκθεση έργων ζωγραφικής και κεραμικής παιδιών

  Την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 7 μ.μ., πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας τα…

26 Μαΐου 2024

Αλαλούμ

Αλαλούμ επικρατεί, όσον αφορά στο μητρώο καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από τους ιδιοκτήτες ακαθάριστων…

26 Μαΐου 2024

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Λέσχης Αφήγησης Βόλου

H συνάντηση του Μαΐου 2024 της Λέσχης Αφήγησης Βόλου θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 27 Μαΐου,…

26 Μαΐου 2024

Κεντροαριστερά

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η έρευνα της GPO, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ειδικά στο ερώτημα για…

26 Μαΐου 2024

Έκθεση φωτογραφίας «Οι αόρατες» από τη Δανάη Παπανδρεοπούλου

Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Δανάης Παπανδρεοπούλου με τίτλο «Οι αόρατες» παρουσιάζεται στο «the 11 concept»…

26 Μαΐου 2024