Τοπικά

Μ. Χρυσοβελώνη: Πολυεπίπεδη αδικία η περίπτωση της καθαρίστριας στον Δήμο Βόλου

Η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αναφέρθηκε στην σημασία της «δεύτερης ευκαιρίας» και τους κανόνες Ισότητας που πρέπει να διέπουν και αυτήν την διαδικασία για τις γυναίκες κρατούμενες και αποφυλακισμένες.
Σε δηλώσεις της μετά την εκδήλωση ανέφερε:
«Η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων και το ΚΕΘΙ με τα προγράμματά τους, αλλά και τις συμμαχίες τους, όπως η «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», φροντίζουν ώστε όλες οι γυναίκες να υποστηρίζονται για τα δικαιώματα τους παντού. Ειδικά, οι γυναίκες που δοκιμάζονται.

Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση, θέλω να αναφερθώ στην περίπτωση της έγκλειστης των γυναικείων φυλακών Θήβας που εργαζόταν ως καθαρίστρια στον Δήμο Βόλου. Είναι βέβαιο ότι η περίπτωση της αναδεικνύει μία πολυεπίπεδη αδικία, στη βάση της αναντιστοιχίας μεταξύ παραπτώματος και ποινής, την οποία η Πολιτεία οφείλει να θεραπεύσει για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις και θα το κάνει.

Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή της φυλάκισης επικοινώνησα με τον συνάδελφο δικηγόρο Βόλου που έχει την ευθύνη της υπεράσπισής της για να συζητήσουμε τρόπους για την επίλυση του προβλήματος. Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων θα συμμετέχει πρωταγωνιστικά μαζί με τις γυναικείες οργανώσεις στην υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος να μην συνεχίσει να βρίσκεται στην φυλακή υπηρετώντας μία δυσβάσταχτη και αναντίστοιχη ποινή.
Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε από την πρώτη στιγμή εκείνο που οφείλουμε και γι’ αυτήν την γυναίκα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το