Κατηγορίες: Τοπικά

Μ. Χρυσοβελώνη: Τρεις νέες υπουργικές τροπολογίες – κοροϊδίες της κοινωνίας

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τις κυβερνητικές τροπολογίες για την κατάργηση των 100 δόσεων,  το «κούρεμα» στο μισό των αναδρομικών των ένστολων και τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

Η βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ακούσαμε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ κούφια λόγια υπέρ της τροπολογίας Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια. Υπήρξαν μόνο διθύραμβοι και υποσχέσεις για μια σεισάχθεια, η οποία όμως ποτέ δεν ήρθε. Θυμίζω τι έλεγε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς πριν τις εκλογές του 2012 για «σεισάχθεια στα δάνεια», λόγια βέβαια που δεν έχουν καμία σχέση με την τροπολογία των τραπεζιτών ή, όπως θέλει να την αποκαλεί η Συγκυβέρνηση, με την τροπολογία Δένδια.

Είναι πρόδηλο ότι τελικός σκοπός της κυβέρνησης του Μνημονίου είναι η αποσάθρωση των εμπόρων, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών του τόπου μας, έτσι ώστε να μπορέσει να μείνει ελεύθερο το πεδίο στις πολυεθνικές εταιρείες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία δήθεν ρύθμιση «κόκκινων» δανείων που περιλαμβάνει τα εξής προαπαιτούμενα, όπως ακριβώς τα έθεσαν οι τράπεζες:

Πρώτον, πρωτοτυπεί εισάγοντας τη συλλογική ευθύνη, αφού συνυπολογίζει τις αξίες των περιουσιών προσώπων σχετιζόμενων με τον επιχειρηματία, αλλά όχι αναγκαστικά με τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Έτσι, το υποτιθέμενο «κούρεμα» θα είναι από ανύπαρκτο έως μηδαμινό.

Δεύτερον, η εν λόγω ρύθμιση αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της τράπεζας την όποια μικρή μείωση της οφειλής, εάν βέβαια αυτή καταστεί δυνατή.

Τρίτον, ακόμη όμως και για την υποβολή της αίτησης για να γίνει η εικαζόμενη ρύθμιση απαιτείται η συναίνεση τουλάχιστον δύο τραπεζών στην περίπτωση που έχουν ληφθεί πολλά δάνεια ταυτόχρονα.

Τέταρτον, εφόσον ο έμπορος δεν προχωρήσει και δεν προσχωρήσει εκβιαστικά στην προτεινόμενη από τις τράπεζες ρύθμιση, τότε υποβάλλεται από αυτές αίτηση ειδικής και άμεσης εκκαθάρισης και στη συνέχεια πτώχευσης. Έτσι, ο έμπορος αδρανοποιείται για δέκα τουλάχιστον έτη σύμφωνα με τον ισχύοντα πτωχευτικό νόμο.

Όλα αυτά σημαίνουν πάρα πολύ απλά πως η τροπολογία του κ. Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια μόνο σεισάχθεια δεν θα σημάνει για τους επιχειρηματίες. Άλλωστε, «Κυριακή κοντή γιορτή», όπως λέει και ο λαός μας. Άμεσα, λοιπόν, θα φανούν οι πραγματικές παρενέργειες της κυβερνητικής τροπολογίας μέσα από τις ενέργειες εκείνων που πραγματικά αποφασίζουν σήμερα στην Ελλάδα, δηλαδή των συστημικών τραπεζών.

Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, λέμε πως πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαροι κανόνες όχι απλής ρύθμισης, αλλά ουσιαστικής σεισάχθειας του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα. Πρώτος κανόνας θα πρέπει να είναι η στάθμιση του εισοδήματος του προσώπου με σκοπό την πραγματική διαγραφή χρέους και τη ρεαλιστική ρύθμιση του υπολοίπου σε εφικτές δόσεις. Αυτός είναι ο πυρήνας της δικής μας πρότασης, την οποία ξανακαταθέσαμε στη Βουλή.

Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούσαμε από την πλευρά της Συγκυβέρνησης και των συναδέλφων Βουλευτών είναι απλώς λόγια του αέρα και πιο σωστά υπαγορεύσεις των ίδιων των τραπεζών.

Σχετικά τώρα με την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων και των δικαστικών πρόκειται επίσης για κοροϊδία και όχι μόνο. Είναι αδιανόητα παράνομο και αντισυνταγματικό να μη σέβεστε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Μισθοδικείου. Ειδικά λοιπόν για την τροπολογία 1978/2014 που αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων και των δικαστικών, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αντιτιθέμενοι στην επιχειρούμενη αλλοίωση της ουσίας και του διατακτικού των αποφάσεων Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, δηλώνουμε ότι θα απέχουμε, δεν θα συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη ψηφοφορία και ότι επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κατάλληλη νομοθετική παρέμβαση, έτσι ώστε οι ένστολοι και οι δικαστικοί να δικαιωθούν λαμβάνοντας όλα τα αναδρομικά που τους έχουν επιδικαστεί.

Κλείνω κυρία Πρόεδρε με την απίστευτα ντροπιαστική τροπολογία της τελευταίας στιγμής για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ψηφισθείσα ρύθμιση για τις εκατό δόσεις προς ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε απολύτως αντίθετοι στην αυτοακύρωση της Βουλής και στον εξευτελισμό των Ελλήνων.

Βεβαίως, η ενέργεια αυτή της Συγκυβέρνησης αποδεικνύει την απόλυτη υποτέλεια σας στην Τρόικα. Φτάνει η Τρόικα να «σας κουνήσει το χέρι», να  σας χτυπήσει παλαμάκια και αμέσως εσείς συμμορφώνεστε στις πιο απίθανες εντολές της, αδιαφορώντας προκλητικά για τους Έλληνες πολίτες, τους οποίους έχετε εξαθλιώσει.

 Οι Έλληνες πολίτες που περίμεναν έστω αυτή τη στοιχειώδη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε 100 δόσεις τον πελώριο ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος που εσείς τους επιβάλατε.

Αυτό όμως που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ότι η Συγκυβέρνηση προφανώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Αντί να σκύψετε το κεφάλι και να μη μιλάτε, βλέπω ότι γίνεστε όλο και πιο προκλητικοί.

Αυτή είναι η αλήθεια και κάποτε θα πρέπει επιτέλους να δείτε κατάματα τις τεράστιες ζημιές τις οποίες έχετε προκαλέσει στην Ελληνική κοινωνία. Γιατί, κύριε Υπουργέ, η ώρα του λογαριασμού έρχεται και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα. Δεν μιλώ βέβαια για τους λογαριασμούς που κάνετε με τους Έλληνες τραπεζίτες και τους ξένους δανειστές, αλλά για τις επερχόμενες εκλογές. Εκεί –αναπόφευκτα πλέον- θα υποχρεωθείτε να λογοδοτήσετε στον Ελληνικό λαό».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Μόλις μία μεταμόσχευση «μετρά» το 2024 στη Μαγνησία

Τα νεφρά όλων μας είναι το μεγαλύτερο αγαθό στον οργανισμό μας. Για αυτό από το…

13 Μαρτίου 2024

Καταδίκη της Ελλάδας από την Κομισιόν – Δεν αναθεώρησε τα σχέδια διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ, διότι…

13 Μαρτίου 2024

Τσακ Νόρις: Γιόρτασε τα 84α γενέθλιά του με τα γάντια του μποξ και γροθιές – «Νιώθω 48» λέει στους θαυμαστές του

Ο Τσακ Νόρις έχει γενέθλια και έγινε 84 ετών! Για να το γιορτάσει, μοιράστηκε με…

13 Μαρτίου 2024

Άρης Μακρής: Η απάντηση του τραγουδιστή για το εάν είναι ο κακοποιητής της Άννας Μαρίας Βέλλη – «Ζητάω να βγει και να μιλήσει»

Ο Άρης Μακρής μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Super…

13 Μαρτίου 2024

Αδέλφια έκλεψαν ανταλλακτικά 70.000 ευρώ από δέκα συνεργεία

Δέκα κλοπές με λεία αξίας άνω των 70.000 ευρώ εξιχνιάστηκαν μετά την σύλληψη δυο αδελφών…

13 Μαρτίου 2024

Θρήνος στην Πέλλα μετά το θανατηφόρο τροχαίο των δύο νέων

Στο πένθος έχει βυθιστεί η περιοχής της Αριδαίας στην Πέλλα μετά από ένα τραγικό τροχαίο…

13 Μαρτίου 2024