Τοπικά

Μ. Χρυσοβελώνη: Παραλύει η δημόσια υγεία στη Μαγνησία

Χρυσοβελωνη
Στο πλευρό του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ Μαγνησίας, τάσσεται η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή ανακοίνωσή τους, με την οποία απευθύνουν έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Μονάδες Υγείας της Μαγνησίας. H κ. Χρυσοβελώνη, η οποία επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τις μονάδες υγείας του ΙΚΑ και διαπίστωσε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι συνθήκες που επικρατούν στις μονάδες Υγείας της Μαγνησίας αποτυπώνουν την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, μία πολιτική που οδήγησε στην απαξίωση των παροχών υγείας δημιουργώντας εικόνες διάλυσης και απόλυτης εγκατάλειψης.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ Μαγνησίας, οι μονάδες υγείας δεν πληρούν τις απαραίτητες λειτουργικές συνθήκες καθώς δεν έχουν καθαριστεί εδώ και 20 ολόκληρες ημέρες ενώ δεν έχει γίνει καν η περισυλλογή των μολυσματικών ιατρικών αποβλήτων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τόσο την υγεία του προσωπικού όσο και των πολιτών που επισκέπτονται τα ιατρεία. Επιπλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης, τη στιγμή που διανύουμε τους πιο δύσκολους μήνες του χειμώνα ενώ δε λειτουργεί και το κέντρο των τηλεφωνικών ραντεβού, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να μη δύνανται να κλείσουν ραντεβού με αστική χρέωση και να επιβαρύνονται με μεγάλο κόστος. Το αποκορύφωμα όλων των παραπάνω η μη λειτουργία του ανελκυστήρα στο Π.Ε.Δ.Υ. Ν. Ιωνίας Βόλου, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητική αναπηρία καθώς και στις εγκύους.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που η δημόσια υγεία στη Μαγνησία παραλύει, την ίδια στιγμή που οι Μαγνησιώτες όχι μόνο δεν δύνανται να εξυπηρετηθούν αλλά υπόκεινται σε επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες, οι κύριοι Σαμαράς-Βενιζέλος ζητάν την ψήφο του ελληνικού λαού ως εγγυητές της σταθερότητας. Οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν την δημόσια υγεία της χώρας μας ισοπεδώνοντας κάθε έννοια κράτους πρόνοιας, έρχονται για ακόμη μία φορά να κοροϊδέψουν τους Έλληνες πολίτες.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχίσει τη διάλυση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, δίνοντας τη χαριστική βολή. Δεν πρόκειται για ευχολόγιο. Η υγεία αποτελεί το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το