Τοπικά

Μ. Χρυσοβελώνη: Ελλείψεις βιβλίων σε ΕΠΑΛ στη Μαγνησία

 

Χρυσοβελωνη

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφορικά με την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και βιβλίων.

«Σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας έχει περάσει από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, αλλά όμως τεράστιες είναι οι ελλείψεις που σημειώνονται τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε βιβλία σε πολλά σχολεία της Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑ.Λ Βόλου, στο εν λόγω σχολείο δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα στους μαθητές τα βιβλία των τεχνικών ειδικοτήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα ΕΠΑ.Λ. της Μαγνησίας, γεγονός το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, με δεδομένο ότι ειδικά για την Γ’ τάξη, κάποια από τα μαθήματα, στα οποία υπάρχει έλλειψη βιβλίων, είναι ιδιαίτερης βαρύτητας γιατί είναι πανελληνίως γραπτώς εξεταζόμενα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία να αναγκάζονται να χορηγούν εκατοντάδες φωτοτυπιών στους μαθητές με ιδιαίτερα υψηλό κόστος όταν βέβαιά αυτό είναι εφικτό.
Συνεπώς ερωτάσθε κ. Υπουργέ: Με ποιο τρόπο και πότε δεσμεύεστε να λάβετε μέριμνα έτσι ώστε να αρθούν οι δυσκολίες και να χορηγηθούν άμεσα βιβλία στους μαθητές;»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το