Τοπικά

Μ. Χρυσοβελώνη: Άμεση αναστολή της κρατικής επιχορήγησης σε πολιτικά κόμματα

xrisoveloni

Τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή σήμερα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ και βουλευτής Μαγνησίας, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με την συμπλήρωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (ν.3023/02) για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ακολουθεί δήλωση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη:

“Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Τύπου για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη σε σχέση με τα εξοπλιστικά οφείλουν να κινητοποιήσουν όλους μας: κυβέρνηση, κόμματα και βουλευτές.

Προσωπικά εύχομαι στο Γ. Καρατζαφέρη να αποδειχθούν οι καταγγελίες του περί «πολιτικών συνωμοτών» και  «κατασκευασμένης υπόθεσης μίζας». Αν δεν ισχύουν, αυτονόητα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για αυτές. Το άμεσο μέλλον θα δείξει.

Σήμερα όμως, όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Σε ό,τι αφορά τη Βουλή αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να κλείσουμε όσες περισσότερες «τρύπες» μπορούμε στην διάτρητη νομοθεσία για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, τις οποίες πιθανώς εκμεταλλεύθηκαν στο παρελθόν διάφοροι επιτήδειοι πολιτικοί.

Γι’αυτό το λόγο παίρνω σήμερα την πρωτοβουλία να καταθέσω σχετική τροπολογία. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει βουλευτής άλλου κόμματος που θα αρνηθεί να την στηρίξει. Για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, όσα είπαμε ισχύουν για πάντα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το