Αθλητισμός

Λύθηκε η συνεργασία Κούγια-Τσιώλη

KOYGIAS TSIOLIS

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις τάξεις των φιλάθλων της ΠΑΕ ΑΕΛ η είδηση ότι λύθηκε η συνεργασία της λαρισινής ομάδας με τον τεχνικό Σάκη Τσιώλη, καθώς μέχρι πρότινος φαινόταν αγαστή η συνεργασία μεταξύ του ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια και του προπονητή με τον έναν να εγκωμιάζει τον άλλον ειδικά στη φιέστα της ομάδας όπου αλληλοφιλιούνταν, και αλληλοσυγχαίρονταν. Τελικά ενώ χθες υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού για να συζητήσουν τις μεταγραφές και τη στελέχωση της ομάδας, διαφώνησαν έντονα ενώ ο ιδιοκτήτης της ομάδας Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε κατά του Σάκη Τσιώλη, πουθενά δεν έγινε νύξη για οικονομικούς λόγους. Χθες το απόγευμα η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε μέσω του επίσημου σάιτ ότι ο Σάκης Τσιώλης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, μετά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ Αλέξη Κούγια και Σάκη Τσιώλη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ «Πριν από λίγη ώρα με κοινή απόφαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ και του προπονητού κ. Σάκη Τσιώλη αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΛ με τον μέχρι τώρα προπονητή της. Μεταξύ των δύο υπεγράφη κοινή δήλωση ότι ο λόγος της λύσεως της συνεργασίας είναι ότι υπήρξε διαφωνία τόσο στον σχεδιασμό της ομάδος όσο και στην επάνδρωση του προπονητικού τιμ. Το Δ.Σ της ΠΑΕ ΑΕΛ και προσωπικά ο κ. Αλέξης Κούγιας ευχαριστούμε τον κ. Σάκη Τσιώλη για τα όσα προσέφερε μέχρι τώρα στην προσπάθεια της ομάδας μας για την επάνοδό της στη Super League και του ευχόμαστε την καλύτερη επιτυχία στην προπονητική του καριέρα αλλά και στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΕ ΤΣΙΩΛΗ

Στη συνέχεια είχαμε μια προσωπική δήλωση του ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια που ζητάει δημόσια τοποθέτηση του τεχνικού Σάκη Τσιώλη για τις προτάσεις του και προαναγγέλλει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης. Η προσωπική δήλωση του κ. Κούγια αναφέρει τα εξής: «Επειδή πληροφορούμαι ότι διάφοροι είτε από άγνοια της αλήθειας είτε από κακή πρόθεση τοποθετούνται είτε στο ραδιόφωνο της ΑΕΛ είτε σε άλλα ραδιόφωνα, είτε σε διάφορα sites δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις για τους πραγματικούς λόγους της μη συνέχισης της συνεργασίας με τον πρώην προπονητή της ΑΕΛ κ. Σάκη Τσιώλη, την οποία επιθυμούσα διακαώς και θεωρούσα βεβαία μέχρι πριν λίγες ώρες, έχω να δηλώσω τα εξής. Θα περιμένω τον κ. Τσιώλη να δηλώσει δημοσίως και με ονοματεπώνυμα γιατί υπήρξε η διαφωνία μας και συγκεκριμένα: *Ποιους παίκτες μου πρότεινε να φύγουν από την ΑΕΛ *Ποιους παίκτες ζήτησε από τους κυρίους Κυπαρίσση, Κατσάρα και εμένα να έρθουν στην ΑΕΛ και γιατί εμείς διαφωνήσαμε *Ποιους παίκτες με τους οποίους είχαμε συμφωνήσει να μεταγραφούν στην ΑΕΛ ζήτησε από τους κυρίους Κυπαρίσση, Κατσάρα και εμένα να «κόψουμε» και το δεχτήκαμε *Ποιους προπονητές από αυτούς που είχαμε στο προπονητικό team ζήτησε να απομακρυνθούν από την ΑΕΛ και να δηλώσει και τον λόγο *Ποιους προπονητές – γυμναστές ζήτησε να προσληφθούν για την πρώτη ομάδα της ΑΕΛ *Ποιον στενό συγγενή του, που θα κατοικούσε στην Αθήνα και ο οποίος αυτός θα προσελάμβανε τους συνεργάτες του και ζήτησε να διευθύνει από την Αθήνα, απαίτησε να είναι επικεφαλής των ακαδημιών της ΑΕΛ *Τίνος ζήτησε να ακυρωθεί η πρόσληψή του από τη θέση του επικεφαλής των ακαδημιών της ΑΕΛ *Ποιον ζήτησε ως σκάουτερ για την πρώτη ομάδα της ΑΕΛ, και *Ποιον ζήτησε ως σκάουτερ στις ακαδημίες της ΑΕΛ Ο κ. Τσιώλης έχει προθεσμία να τοποθετηθεί επί όλων όσα αναφέρω μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ θα δώσω συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσω με ονοματεπώνυμα και με γεγονότα για τους λόγους -και ποιος είναι αποκλειστικά υπαίτιος- οι οποίοι οδήγησαν στη διάλυση της συνεργασίας με τον κ. Σάκη Τσιώλη. Εκείνο το οποίο θέλω να δηλώσω για άλλη μια φορά είναι ότι κάθε απόφαση που πήρα μέχρι σήμερα και κάθε απόφαση που θα πάρω και στο μέλλον σαν μοναδικό στόχο είχε και θα έχει το μεγαλείο της ΑΕΛ και μπροστά σ’ αυτόν τον στόχο δεν έχω υπολογίσει κανένα οικονομικό κόστος και κατ’ επανάληψη έχω βάλει και θα βάλω και πάλι δεύτερο το προσωπικό μου εγώ, αλλά και δεν θα επιτρέψω ποτέ στον οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί μια καλή χρονική συγκυρία γι’ αυτόν εις βάρος του μέλλοντος της ομάδος». Κούγιας: Είναι μια μέρα δύσκολη Ο κ. Κούγιας με τον οποίο επικοινωνήσαμε χθες δεν θέλησε να δώσει καμία διευκρίνιση για τις δηλώσεις του και αρκέστηκε να πει ότι είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για όλους.

Εφημερίδα Ελευθερία 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το