Τοπικά

Λύθηκε η σχέση εργασίας έντεκα συμβασιούχων στον Δήμο Αλμυρού

Λύθηκε με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκου η σχέση εργασίας έντεκα συνολικά συμβασιούχων, καθώς απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) το αίτημά τους να αναγνωριστεί ότι συνδέονται με τον Δήμο με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου καθόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον Δήμο Αλμυρού με υπηρεσιακό σημείωμα του νομικού συμβούλου του στις 26 Ιουλίου, ενώ η απόφαση της απόλυσης τέθηκε σε ισχύ από την επομένη.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης οι έντεκα συμβασιούχοι είχαν καταθέσει στις 17 Δεκεμβρίου 2019 στη Γραμματεία του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου σχετικό δικόγραφο και αρχικά προσδιορίστηκε να συζητηθεί σε δικάσιμο στις 26 Μαρτίου 2020, οπότε και ματαιώθηκε, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στη συνέχεια προσδιορίστηκε να συζητηθεί κατά τη δικάσιμο της 3/9/2020, κατά την οποία αναβλήθηκε για τη δικάσιμο της 14/1/2021, οπότε ματαιώθηκε εκ νέου λόγω των ανωτέρω μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, παράλληλα κατά την ανωτέρω ημερομηνία η Πρόεδρος του Δικαστηρίου και εν τέλει, δυνάμει της με αριθμό 27/11-2-2021 πράξης του Προέδρου του Πρωτοδικείου Βόλου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί κατά τη δικάσιμο της 15/4/2021.
Παράλληλα κατά την ανωτέρω ημερομηνία η Πρόεδρος του Δικαστηρίου έκανε αποδεκτό το αίτημα των αιτούντων για ισχύ της προσωρινής διαταγής έως την έκδοση απόφασης.

Στις 13 Μαΐου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκου, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», δημοσιεύτηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία απορρίπτεται η από 17/12/2019 αίτηση των συνολικά έντεκα 11 συμβασιούχων ΙΔΟΧ του Δήμου Αλμυρού, στον τομέα Καθαριότητας, με την οποία ζητούσαν να αποδέχεται ο Δήμος τις υπηρεσίες τους μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, επί αγωγής τους, με αίτημα να αναγνωριστεί ότι συνδέονται με τον Δήμο με συμβάσεις εξαρτημένες εργασίας αορίστου χρόνου καθόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη, ο κ. Χατζηκυριάκος υπέγραψε την απόφαση για τη λύση της σχέσεως εργασίας, από 27/7/2021 των έντεκα συμβασιούχων υπαλλήλων, κατ’ εφαρμογή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το