Η Απτυχίωτη

“Λύσσα” οι δρόμοι του Βόλου από…άγχος!

Η πρόβλεψη από τα δελτία ειδήσεων για την κακοκαιρία ευτυχώς δεν είχε τη σφοδρότητα με την οποία την περιέγραψαν. Για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου ο χιονιάς το Σάββατο τελικά ήταν βροχούλα. Για τη Δημοτική Αρχή Βόλου ωστόσο ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουν παρέλαση μέσα στην πόλη του Βόλου. Οι δρόμοι έγιναν θάλασσα και η άσφαλτος λύσσα από το αλάτι. Και είναι να απορεί κανείς γιατί αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν έως και σήμερα το Δήμο Βόλου δεν έχουν καταλάβει πότε πέφτει το αλατάκι στους δρόμους.

Γιατί μία δε ρίχνουν καθόλου και παγώνει το σύμπαν, την δεύτερη το ρίχνουν πάνω από το πάγο χωρίς αποτέλεσμα, την τρίτη δεν προλαβαίνουν και μπλοκάρει η πόλη μέρα μεσημέρι με ελάχιστο χιόνι. Κι επειδή τρεις αποτυχίες στη διαχείριση του θέματος της κακοκαιρίας προκάλεσαν εύλογο άγχος στους Δημοτικούς άρχοντες της πόλης, σκέφτηκαν την τέταρτη φορά να ρίχνουν θαλασσινό νερό ενώ έβρεχε! Κι επειδή στο τέλος θα αγχωθούμε όλοι εμείς καθώς το αλάτι φθείρει τα αυτοκίνητα μας και τους δρόμους πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν στο Δήμο Βόλου για ποιο λόγο και πότε ρίχνουμε αλάτι στο χιονιά.

Με απλά λόγια, ο πάγος σχηματίζεται όταν η θερμοκρασία του νερού φτάσει στους 0 βαθμούς Κελσίου. Όταν κάποιος ρίξει αλάτι στο νερό, αυτή η θερμοκρασία πέφτει και χαμηλώνει το σημείο ψύξης του. Αν σκορπίσουμε αλάτι, κάποια μόρια νερού αντικαθίστανται από τα μόρια του αλατιού. Έτσι λιγότερα μόρια νερού μετατρέπονται σε πάγο και η διαδικασία επιβραδύνεται. Άρα ρίχνουμε αλάτι ή θαλασσινό νερό στο δρόμο, που είναι στεγνός και κινδυνεύει να παγώσει, λίγη ώρα πριν την κακοκαιρία. Αυτό θα συντελέσει στην αποφυγή σχηματισμού πάγου στους δρόμους της πόλης.

Μην γεμίζετε με θάλασσα τους δρόμους της πόλης χωρίς λόγο γιατί προκαλεί φθορές στην άσφαλτο, τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και τα ελαστικά. Άρα όταν βρέχει και δεν χιονίζει αφήστε τη θάλασσα εκεί που είναι!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το