Τοπικά

Λύση για τους καρκινοπαθείς: Στο Αχιλλοπούλειο οι χημειοθεραπείες των νέων περιστατικών-Προσωρινή διέξοδος στο πρόβλημα

Κανένας ασθενής με καρκίνο, που στο εξής θα χρειάζεται χημειοθεραπεία δεν θα φεύγει για Λάρισα και Λαμία, όπως αποφασίστηκε σήμερα το πρωϊ σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο μεταξύ της διοίκησης, του οικονομικού τμήματος, του διοικητικού τμήματος και των ογκολόγων. Η διοίκηση αναλαμβάνει το οικονομικό ρίσκο να αφήσει χωρίς φάρμακα την δομή στην περίπτωση που δεν της εγκριθεί επιπλέον πίστωση για να καλύψει τις μεγάλες υπερβάσεις σε δαπάνες και οι γιατροί δέχτηκαν να εξετάζουν περισσότερα περιστατικά συνεπικουρούμενοι από παθολόγους και να μην κλείνουν το τμήμα το μεσημέρι, εάν χρειαστεί. Την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας ο διοικητής κ. Δραμητινός και ελπίζει πως θα εγκριθεί η επιπλέον πίστωση μετά το οικονομικό άνοιγμα, που διαπιστώθηκε ωστόσο η έρευνα για την υπέρβαση των δαπανών θα συνεχιστεί. Σήμερα αποφασίστηκε να ενημερωθούν και οι 5 ασθενείς που ειδοποιήθηκαν για διεξαγωγή των θεραπειών τους σε Λάρισα ή Λαμία, προκειμένου να ξεκινήσουν θεραπείες στο Αχιλλοπούλειο. Η λύση έχει προσωρινό χαρακτήρα καθώς εάν δεν εγκριθεί χρηματοδότηση το μέτρο παύσης υποδοχής νέων ασθενών θα εφαρμοστεί, όπως τόνισε ο κ. Δραμητινός. “Θα υπερβάλλουμε όλοι τους εαυτούς μας και θα διεκδικήσω να καλυφθεί το οικονομικό άνοιγμα” είπε ο κ. Δραμητινός που τόνισε ότι η έρευνα που διεξάγει το Υπουργείο για τις υπερβάσεις στη φαρμακευτική δαπάνη θα συνεχιστεί.

Ο Χρήστος Μπουκώρος 

Αποτελεί θετική εξέλιξη η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου να αποσύρει, προσωρινά, την απαράδεκτη και παράλογη απόφασή του για τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας. Η σημερινή δήλωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με την οποία κανένα νέο περιστατικό δεν θα φεύγει για τα Νοσοκομεία της Λάρισας και της Λαμίας, ικανοποιεί προσωρινά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.  Είναι αδήριτη ανάγκη,  η απόφαση αυτή να εφαρμοστεί σε μόνιμη βάση.

Από το όλο ζήτημα μας μένει η προχειρότητα, με την οποία η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει παρόμοια σοβαρά ζητήματα. Οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας και οι οικογένειές τους δεν επαιτούν αλλά απαιτούν νοσηλεία  με αξιοπρέπεια και χωρίς ταλαιπωρία στο νοσοκομείο τους. Τελικά, η συντονισμένη πολιτική, κοινοβουλευτική και κοινωνική πίεση επανέφερε τη λογική, η οποία δυστυχώς απουσιάζει από τις περισσότερες αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το