Τοπικά

Λύσεις για ζητήματα της Πυροσβεστικής ζήτησε ο Χ. Μπουκώρος από τον Β. Κικίλια

Εκτενή αναφορά, στο εύρος των υποχρεώσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα στελέχη της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε όλα τα σχετικά ζητήματα του Νομού Μαγνησίας, έγινε σε συνάντηση του Βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.
Μεγάλη έμφαση, δόθηκε στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες στην περιοχή, ενώ ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον βουλευτή πως λόγω της κλιματικής κρίσης, αλλάζει σταδιακά και ριζικά το μοντέλο αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων που προκαλούν τις φυσικές καταστροφές, με την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Πρωταρχικός στόχος για τη Μαγνησία, αποτελεί η διευθέτηση του κτιριακού ζητήματος ώστε να στεγαστεί επιτέλους η Π.Υ. σε νέο λειτουργικό κτίριο που να διευκολύνει πρωτίστως την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες της περιοχής.
Ο κ. Κικίλιας, ενημέρωσε τον κ. Μπουκώρο για τις εξελίξεις στα ζητήματα αρμοδιότητάς του, λέγοντας πως προκηρύχτηκε το εμβληματικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ με έργα ύψους 800 εκατομμύριων ευρώ, ενώ ενδυναμώνεται το Πυροσβεστικό Σώμα κατά προτεραιότητα με 990 νέα στελέχη, είτε μέσα από τις σχολές, είτε μέσα από τις ΕΜΟΔΕ όπως δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση.

Συσταθήκανε 10 νέες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων, εκ των οποίων η μία με έδρα τον Βόλο (10η Ε.ΜΟ.Δ.Ε.), οι οποίες έχουν ως αποστολή τη συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας, την υποστήριξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης, τη συνδρομή στην πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές καθώς και τη συνδρομή σε αστικά συμβάντα έπειτα από κατάλληλη εκπαίδευση.
Παράλληλα, προάγεται η συνεργασία με τους εθελοντές, ενώ η χρήση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τον εκσυγχρονισμό της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εθνική

Μόνο ικανοποιημένοι δεν έμειναν οι αγρότες από την προχθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και τα…

30 Ιανουαρίου 2024

Η Λάρισα υποδέχεται το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 6-9 Μαρτίου

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη 24/1/2024, η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Λαρισαίων…

30 Ιανουαρίου 2024

“Οι αγρότες έχουν στριμώξει την κυβέρνηση και καλά κάνουν που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επιβίωσή τους”

«Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από τον δίκαιο αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή…

30 Ιανουαρίου 2024

Αργύρης Κοπάνας: “Βιολογικός πρότυπο για όλη την Ελλάδα” -Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ

Τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού επισκέφθηκε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, ο οποίος…

30 Ιανουαρίου 2024

Προγραμματισμένη διακοπή νερού σε τμήμα της Ν. Ιωνίας

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 31/1/2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών που αφορούν στο νέο δίκτυο…

30 Ιανουαρίου 2024

Εμπιστοσύνη

  Κατάμεστη από μικρομεσαίους επαγγελματίες ήταν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η μεγάλη αίθουσα του…

30 Ιανουαρίου 2024