Τοπικά

Λύνεται το θέμα της μεταστέγασης του ΚΕΠ Αργαλαστής και του εμβλήματος του Δήμου Ν. Πηλίου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Άμεση και ταχεία, εντός δύο ημερών, ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη αλλά και του Υφυπουργού κ. Γ. Γεωργαντά στο αίτημα που έθεσε η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, για την επίλυση και επίσπευση των διαδικασιών του σοβαρού ζητήματος της μεταστέγασης του ΚΕΠ Αργαλαστής Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αντιλαμβανόμενες τη σοβαρότητα και το κατεπείγον του αιτήματος, μετά από έλεγχο των υποβληθέντων απαραίτητων στοιχείων, προχώρησαν στην προέγκριση και απέστειλαν, σήμερα, ηλεκτρονική επιστολή στις υπηρεσίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου προκειμένου οι τελευταίες να ενημερωθούν ότι μπορούν, αμέσως, να εκκινήσουν τις διαδικασίες μεταστέγασης και μετεγκατάστασης του ΚΕΠ Αργαλαστής. Παράλληλα, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι θα προβεί στην υπογραφή της οριστικής απόφασης της έγκρισης μετεγκατάστασης του ΚΕΠ, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, η οποία, αρμοδίως, θα διαβιβασθεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προκειμένου να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το ίδιο άμεσα, δραστικά και αποτελεσματικά κινήθηκε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιος και οι υπηρεσίες του μόλις ενημερώθηκε από την κ. Μακρή, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, για την υποβολή σχετικού αιτήματος έγκρισης του εμβλήματος του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, ήδη, δρομολογούν, εντός των ημερών, τις διαδικασίες υπογραφής της σχετικής απόφασης για την έγκριση του εμβλήματος του Δήμου, η οποία και θα προσδώσει στον Δήμο το σύμβολο της επικοινωνιακής του στρατηγικής και δράσης.

Η κ. Μακρή εξέφρασε, κατ’ αρχήν, τις θερμές ευχαριστίες της τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, για το ενδιαφέρον που επέδειξαν, για μία ακόμη φορά, αλλά και για την ταχύτατη ανταπόκριση και αποτελεσματική παρέμβασή τους στην επίλυση των ζητημάτων και ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους για τις λεπτομέρειες της διευθέτησης αυτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το