Τοπικά

Λύκος κατασπάραξε κυνηγόσκυλο στην περιοχή Σούρπης-Πτελεού

 

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κυνηγοί στη νοτιοδυτική Μαγνησία και ειδικότερα στην περιοχή της Σούρπης και του Πτελεού, μετά το περιστατικό επίθεσης λύκου σε κυνηγόσκυλο προ ημερών, το οποίο στην κυριολεξία κατασπαράχθηκε. Μάλιστα, θεωρούν πως υπεύθυνος είναι ο λύκος που εθεάθη προ ημερών να κινείται σε αγροτική έκταση προς την Σούρπη και φωτογραφήθηκε από πυροσβέστες του κλιμακίου Δρυμώνα Αλμυρού.
Σχετική ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού, αναφέρεται στις επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα και ενημερώνει τα μέλη του για άλλη μια θανάτωση κυνηγετικού σκύλου από λύκους στον τομέα ευθύνης του, επισημαίνοντας: «Συνάδελφοι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι προσοχή σε όλη την περιοχή Σούρπης – Πτελεού. Το συγκεκριμένο κυνηγόσκυλο δυστυχώς φαγώθηκε από λύκο στα 100 μέτρα από τον κυνηγό μέλος του συλλόγου μας».
Να αναφερθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι μαρτυρίες κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, σχετικά με την εμφάνιση λύκων, οι οποίοι είναι πεινασμένοι και αναζητώντας τροφή επιτίθενται σε ζώα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το