Ελλάδα

Λουτρά Σιδηροκάστρου: Μυστήρια τα αίτια θανάτου του ζευγαριού ενώ έκανε υδρομασάζ

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει τον αδόκητο χαμό του ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ιαματικά Λουτρά των Σερρών, οι οποίοι έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μέσα σε ιδιωτικό τζακούζι.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση η οποία έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, παρουσία του τεχνικού σύμβουλο που όρισε η οικογένεια και του τεχνικού συμβούλου της δημοτική επιχείρηση, Δημήτρη Γαλεντέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα ευρήματα στις σορούς του 72χρονου και της 70χρονης, προέκυψε ως δευτερογενής αιτία θανάτου ο πνιγμός, γεγονός που σημαίνει ότι το μυστήριο συνεχίζεται σχετικά με τους λόγους που οι δύο ηλικιωμένοι έχασαν τις αισθήσεις τους, πριν πνιγούν σχεδόν ταυτόχρονα.

Πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία, επισημαίνουν στο protothema.gr ότι έχουν αποκλειστεί τα σενάρια της εγκληματικής ενέργειας, της εισπνοής μονοξειδίου και αυτό του ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο ακόμη διερευνάται ο εξωγενής παράγοντας που οδήγησε τους ηλικιωμένους να χάσουν τις αισθήσεις τους. Απαντήσεις στο σοβαρό ερώτημα, αναμένεται να δοθούν το επόμενο διάστημα, από τη διερεύνηση που θα γίνει στο δείγμα νερού που συλλέχθηκε από το ιδιωτικό τζακούζι, το οποίο έχει σταλεί για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους και από τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε περίπου δύο μήνες.

Έχασαν μαζί τις αισθήσεις τους

Το σπάνιο της τραγικής υπόθεσης, είναι ότι οι δύο ηλικιωμένοι έχασαν μαζί τις αισθήσεις τους και πνίγηκαν, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. Αυτό που εξετάζεται, επίσης, είναι αν οι ηλικιωμένοι δεν άντεξαν και έχασαν τις αισθήσεις τους λόγω των αναθυμιάσεων και το ασφυκτικό περιβάλλον από τους ατμούς μέσα στο ιδιωτικό δωμάτιο, αλλά κι αν έφταιγε κάποιο στοιχείο του νερού.Σύμφωνα με τον κύριο Γαλεντέρη, φαίνεται πως πρώτη «έφυγε» από τη ζωή η ηλικιωμένη γυναίκα και ακολούθησε ο σύζυγός της. «Ο 72χρονος φαίνεται να έχει κάποιες αλλοιώσεις κινήσεων που ίσως να δείχνουν την προσπάθεια του να βοηθήσει τη σύζυγο του. Πρέπει όμως να είμαστε ακόμα πολύ επιφυλακτικοί και να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων», ανέφερε στο protothema.gr.

«Περιμένουμε τις απαντήσεις» δηλώνει η ανιψιά του ζευγαριού
Συγκλονισμένη η ανιψιά του ζευγαριού, ανέφερε πως οι δύο ηλικιωμένοι δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και κανείς ακόμη δε γνωρίζει πως «χάθηκαν» και οι δύο μαζί. Μάλιστα, σύμφωνα με τη γυναίκα, δεν ήταν η πρώτη χρονιά που το ζευγάρι επισκέπτονταν τέτοια εποχή τα Λουτρά για να ξεκουραστούν, ενώ φέτος ήταν προγραμματισμένο να μείνουν περίπου για τρεις ημέρες. «Περιμένουμε τις απαντήσεις από την έρευνα, για να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη», ανέφερε στο protothema.gr

Η κηδεία του ηλικιωμένου ζευγαριού αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στον Βώλακα Δράμας, όπου διέμεναν μόνιμα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το