Πολιτισμός

«Λουίζ Λεκαβαλιέ» και «Μέσα στο Μοντεσσόρι» στο CineDoc Βόλου

Την 4η χρονιά διανύει στον Βόλο το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc που συνδιοργανώνεται με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Οι προβολές ντοκιμαντέρ θα λήξουν τον Απρίλιο και υλοποιούνται μία φορά τον μήνα, Σάββατο, στις 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», ακολουθούμενες πάντοτε από δράσεις, ομιλίες και συζητήσεις.
Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα προβολών είναι το εξής:
-7/3/2020, Λουίζ Λεκαβαλιέ – εν κινήσει – Raymond St-Jean, 102’, 2017, Καναδάς: Η ζωή και το έργο της θρυλικής Καναδής χορεύτριας και χορογράφου Λουίζ Λεκαβαλιέ σε ένα συναρπαστικό, οπτικά και χορευτικά, ντοκιμαντέρ. Παρακολουθούμε πώς η Λεκαβαλιέ δημιουργεί στο στούντιό της σήμερα και δίνει σόλο παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, χωρίς να έχει χάσει ίχνος από την εκρηκτική της ενέργεια.
-4/4/2020, Μέσα στο Μοντεσσόρι – Jan Selby, Vina Kay, 82’, 2018, ΗΠΑ: Γιατί όλο και περισσότεροι γονείς και εκπαιδευτικοί διεθνώς εμπιστεύονται το σύστημα Μοντεσσόρι; Το ντοκιμαντέρ μπαίνει μέσα στις σχολικές τάξεις, σε πέντε πόλεις των ΗΠΑ, για να ανακαλύψει τη μοντεσσοριανή μέθοδο, τις διαφορές της από τα παραδοσιακά συστήματα εκπαίδευσης και πώς προσφέρει διαφορετικές μαθησιακές εμπειρίες σε διαφορετικές ηλικίες.
Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την κάθε προβολή θα είναι διαθέσιμα μια εβδομάδα νωρίτερα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το