Ελλάδα

Λοβέρδος: Να συντονιστούν οι υπουργοί για την εξωτερική πολιτική

ӵ휭� �� С餥ߡ䱝᠋ 쥠�ϋ̅ �Н찴砲3 Ϫ�߯�14. (EUROKINISSI/ÅّÉ`Ё́ÏЏՋϕ)

Να αναλάβουν τάχιστα πρωτοβουλία συντονισμού του υπουργικού συμβουλίου, ώστε να μην εκπέμπονται αρνητικά και αντιφατικά μηνύματα της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά και τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος, εξερχόμενος της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα σεβαστεί το Συμβούλιο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και θα συνεργαστεί, τόσο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όσο και στον δημόσιο διάλογο.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου η παρατήρηση του κ. Λοβέρδου αφορούσε την αρνητική κατάσταση που υπάρχει στην εξωτερική πολιτική της χώρας και είναι μία παραγοντική υπόθεση για την οποία δεν ευθύνεται το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει συντονισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε επίπεδο υπουργών, σε θέματα όπως τα ενεργειακά, άμυνας, παιδείας αλλά και ευρωπαϊκής πολιτικής, όπου υπάρχουν τρομακτικές και αρνητικές αντιφάσεις που επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική μας.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το