Τοπικά

Loulis Food Ingredients: 8η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023

Η εταιρεία Loulis Food Ingredients, πιστή στις δεσμεύσεις της για διαφάνεια και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, εξέδωσε την 8η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2023 σύμφωνα («in accordance») με τα πρότυπα GRI Standards 2021, τον Οδηγό Δημοσιοποίησης Πληροφοριών Athex ESG (2024) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς επίσης έχει λάβει υπόψιν της τα Ευρωπαϊκά πρότυπα αναφοράς βιωσιμότητας ESRS (European sustainability reporting standards) στη διεξαγωγή της άσκησης της διπλής ουσιαστικότητας. Ακόμα, η Εταιρεία έλαβε υπόψιν της τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, παρουσιάζοντας την επίδρασή της σε κάθε έναν από τους 17 αυτούς στόχους, μέσω των ουσιαστικών της θεμάτων.
Ένα έτος γεμάτο προκλήσεις λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, και πιο συγκεκριμένα της κακοκαιρίας Ντάνιελ αλλά και των πυρκαγιών, της αβεβαιότητας στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά εξαιτίας των εντεινόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος που μεταφράζεται σε υψηλό πληθωρισμό αλλά και υψηλά επιτόκια, καθώς και της μεγάλης αστάθειας που υπάρχει στις αγορές σίτου αλλά και ενέργειας. Αντιλαμβάνοντας πιο επιτακτικά την ανάγκη για την πλήρη πρόσβαση του πληθυσμού στον επισιτισμό, χωρίς περιορισμούς, και ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των φυσικών πόρων, η Loulis Food Ingredients διατήρησε μια ισχυρή ανοδική πορεία με σαφή στοχοθεσία υπό το πρίσμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Σκοπός της Έκθεσης αυτής αποτελεί η λεπτομερής καταγραφή των μέχρι τώρα δράσεων της και η γραπτή της δέσμευση για την παρακολούθηση και την εξέλιξη των μακροχρόνων στόχων που θέτει στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διακυβέρνησης παρέχοντας περισσότερη ενημέρωση για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Εταιρεία αλλά και τις δράσεις της για την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας.
Επιβεβαιώνοντας την περιβαλλοντική της δέσμευση απέναντι στους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους μετόχους της και την κοινωνία, έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, για ενεργειακή αναβάθμιση των ΙΧ οχημάτων με αντικατάσταση μέρους του στόλους της με ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, για νέες φιλικότερες στο περιβάλλον μηχανολογικές τεχνολογίες και για την εκτέλεση ερευνών για την ενεργειακή αναβάθμιση των μηχανημάτων της παραγωγικής διαδικασίας. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος και των αέριων ρύπων που παράγονται, οι οποίοι παρακολουθούνται συνεχώς στις εγκαταστάσεις της.
Επίσης, η Loulis Food Ingredients κράτησε μία συνεχή στάση για τη διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος υψηλών στάνταρ, όπου οι εργαζόμενοι νιώθουν ασφάλεια και ευεξία. Μέρος αυτού αποτελεί και η επιμονή της στις δραστηριότητες του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο έχει εντείνει τις προσπάθειές του για εκπαιδεύσεις, για εξάλειψη των ατυχημάτων στον χώρο εργασίας, οφέλη πέρα από τη νομοθεσία, και πάνω απ’ όλα κατανόηση και σεβασμό για τη διαφορετικότητα, τις επιμέρους ανάγκες κάθε ατόμου και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα – εργασιακά και ατομικά.
Όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Νίκος Λούλης: «Αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητα της άμεσης δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, προχωράμε στην επόμενη μέρα με οδηγό τις αδιαπραγμάτευτες εταιρικές μας αξίες, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το