Θ Plus

Λουκέτο στα μαγαζιά του Φώτη Σεργουλόπουλου – Τι λέει ο ίδιος

Λουκέτο σε δυο από τα πιο γνωστά bar – restaurant της Αθήνας, το Shamone και το Artisanal, έβαλε η οικονομική αστυνομία. Τα δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του Φώτη Σεργουλόπουλου θα μείνουν κλειστά για πέντε ημέρες για μη έκδοση αποδείξεων.

Το Shamone βρίσκεται στο Γκάζι και το Artisanal στην Κηφισιά, και ο Φώτης Σεργουλόπουλος ανέβασε μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook, με την οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο έγινε και δηλώνει ότι έχει κάνει προσφυγή, αλλά τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση θα συμμορφωθεί στην επιβληθείσα κύρωση.

«Κατόπιν διαδικασιών, συνοπτικών και εξαιρετικά εσπευσμένων, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων “ARTISANAL” και “SHAMONE”.
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με ασυνήθιστη σπουδή, κατά τρόπο ανακόλουθο, πριν την εκδίκαση της προσφυγής, την οποία η επιχείρηση άσκησε, με λόγους ουσιαστικά και νομικά βάσιμους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η προσφυγή που ασκήσαμε δεν έχει ακόμη εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή και σε περίπτωση ευδοκίμησής της, ως συνέπεια θα έχουμε το άτοπο αποτέλεσμα της επιβολής μιας αυστηρότατης κύρωσης, όπως είναι η σφράγιση καταστήματος, χωρίς νόμιμο έρεισμα δηλαδή χωρίς νόμιμη πράξη στην οποία να στηρίζεται αυτή.

Δεδομένου ότι η τήρηση της νομιμότητας συνιστά κύριο μέλημά μας, θα συμμορφωθούμε στην επιβληθείσα κύρωση, ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι η αρχή που εξέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση ενήργησε κατά τρόπο ηθικά, κοινωνικά και νομικά μη αποδεκτό, με αποκλειστικό σκοπό την προβολή της εικόνας ότι το Κράτος “τιμωρεί” αδιακρίτως επωνύμους και μη.

Τέλος, προς αποφυγήν δημιουργίας εντυπώσεων, ως προς τη βαρύτητα του φορολογικού παραπτώματος, για το οποίο διατάχθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δύο καταστημάτων, η επιχείρηση αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει δημοσίως ότι πρόκειται για την καθυστέρηση έκδοσης τριών (3) αποδείξεων, ύψους 130 ευρώ, λόγω παράλληλης έκδοσης τιμολογίου!»

Πηγή: The TOC

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκδήλωση – παρουσίαση της έκδοσης «ΔΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ 1946 – 1951

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης που επιμελήθηκε…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ακριβή μου… Κωνσταντινούπολη: Ούτε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας δεν βρίσκει σπίτι

Τεράστιο κουρνιαχτό ξεσήκωσε η ομολογία της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν…

26 Δεκεμβρίου 2023

Νιγηρία: Περισσότεροι από 160 νεκροί σε επιθέσεις ενόπλων

ουλάχιστον 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ομάδες ενόπλων, από το βράδυ του Σαββάτου…

26 Δεκεμβρίου 2023

Αυτοκίνητο βρέθηκε “τούμπα” στη θάλασσα στην Αγριά -photo

Καλά στην υγεία του είναι ο Έλληνας οδηγός του οχήματος που όπως βλέπετε και στη…

26 Δεκεμβρίου 2023

Καλοκαιρία μέχρι την Παρασκευή – Εως 21 βαθμούς σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές βροχές να αναμένονται κυρίως σε κάποιες νησιωτικές περιοχές, θα επικρατήσει…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Ουρές στη Θεσσαλονίκη για το λαϊκό προσκύνημα – Αύριο η κηδεία του στην Καβάλα

Η σορός του Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή την παραμονή Χριστουγέννων, σε ηλικία…

26 Δεκεμβρίου 2023