Τοπικά

«Λουκέτο» σε 255 εμπορικά της Μαγνησίας – Υποτονική παραμένει η κίνηση στις εκπτώσεις

Στα 255 ανήλθαν τα εμπορικά καταστήματα που έκλεισαν στη Μαγνησία το 2016, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπόρων τα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο είναι περισσότερα, καθώς πολλοί έχουν φορολογικές υποχρεώσεις και αδυνατούν να κάνουν τη διαγραφή στο Επιμελητήριο.

Το σίγουρο είναι πάντως πως το σπιράλ των λουκέτων και των αρνητικών ισοζυγίων στο έναρξη-κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων στον Βόλο και ευρύτερα στη Μαγνησία συνεχίστηκε με ένταση και το 2016.
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα λόγω της έντασης της οικονομικής ύφεσης που δεν έχει τέλος εδώ και επτά χρόνια και η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την κατανάλωση, άρα και την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας τα εμπορικά καταστήματα που έκαναν εγγραφή το 2016 ανήλθαν στα 186, ενώ οι διαγραφές άγγιξαν τις 255. Επομένως το ισοζύγιο είναι αρνητικό για ακόμη μια χρονιά.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος επισήμανε πως «δυστυχώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των 255 εμπορικών καταστημάτων που έκλεισαν το 2016 στον Βόλο και τη Μαγνησία. Και τα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο είναι περισσότερα, αλλά δεν έχουν δηλωθεί στο Επιμελητήριο, γιατί οι έμποροι έχουν φορολογικές υποχρεώσεις. Δυστυχώς τα πράγματα είναι άσχημα και έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από την πολιτεία να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια».
Ωστόσο και το 2017 δεν είναι καθόλου πιο ενθαρρυντικό. Όπως ανέφερε ο κ. Τσέλιος «μέχρι στιγμής η κίνηση στις εκπτώσεις είναι πολύ υποτονική, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και της οικονομικής ανασφάλειας. Αν μάλιστα μπούμε σε κλίμα εκλογολογίας, τότε θα «παγώσουν» όλα, ενώ το κλίμα θα επιβαρυνθεί και από τη μη επίτευξη συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση και την εκτίναξη της αβεβαιότητας. Και σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν οι έμποροι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το