Κόσμος

Λονδίνο: Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος που τοποθέτησε τη βόμβα στο μετρό

Τον ύποπτο τρομοκράτη ο που τοποθέτησε τον κουβά με τα εκρηκτικά στον σταθμό Parson Green του Λονδίνου ταυτοποίησε η αστυνομία, όπως μεταδίδει το Sky News.

Η αστυνομία φέρεται να αναγνώρισε τον δράστη από το υλικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Scotland Yard δηλώνει ότι η υπηρεσία δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει γνώση για αυτήν την πληροφορία. Επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις ούτε έχουν κάποια ένδειξη για το ποια οργάνωση μπορεί να κρύβεται πίσω από το χτύπημα.

Τη βόμβα που ήταν τοποθετημένη μέσα σε πλαστικό δοχείο σε ισοθερμική σακούλα του σούπερ-μάρκετ σε βαγόνι συρμού του λονδρέζικου υπόγειου.

Φωτογραφίες του μηχανισμού που κυκλοφόρησαν από το εσωτερικό του συρμού, δείχνουν ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν λαμπιόνια ως πυροκροτητές, μια μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί και σε παλαιότερες επιθέσεις στη Βρετανία.

Η έκρηξη, που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατικό συμβάν» από την αστυνομία, σημειώθηκε σε ώρα αιχμής (08:20 τοπική ώρα) στον σταθμό Parsons Green δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας και ενώ το βαγόνι ήταν κατάμεστο και το τρένο κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί 10 ετών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το