Κόσμος

Λονδίνο: Η στιγμή που το πλήθος ακινητοποιεί το δράστη της επίθεσης στο τζαμί

Το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει βίντεο τόσο από τη στιγμή που πολίτες ακινητοποιούν τον δράστη που φέρεται να έριξε ένα λευκό βαν σε περαστικούς έξω από τζαμί στο Φίνσμπουρι Παρκ στο Λονδίνο, όσο και από τη στιγμή που τον συλλαμβάνει η αστυνομία.

Από την επίθεση που έγινε στις 12:20 τοπική ώρα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και άλλοι 10 τραυματίστηκαν. ‘

Στο βίντεο της σύλληψης του υπόπτου, το αγριεμένο πλήθος έχει συγκεντρωθεί πίσω από την αστυνομία. Στο βάθος ακούγονται φωνές καθώς ο κόσμος προσπαθεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.

Μετά την επίθεση και σύμφωνα με πληροφορίες τον ύποπτο ακινητοποίησαν πολίτες, οι οποίοι στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον τους, το πλήθος παρέμεινε σχετικά ήρεμο τη στιγμή της σύλληψης.

«Ένας ηλικιωμένος άντρας μόλις βγήκε από το τζαμί και λιποθύμησε και ο κόσμος τον σήκωνε όταν το βαν ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω τους ενώ ο άνθρωπος ήταν στο έδαφος», λέει συγκεκριμένα στη Daily Mail o αυτόπτης μάρτυρας Atikur Arhman. «Δεν είναι ασφαλές πια μετά από αυτό που συνέβη. Δεν είναι ασφαλές να περπατήσεις στην πόλη», συνεχίζει.

Σύμφωνα με άλλον μάρτυρα ο ύποπτος της επίθεσης φώναζε «Θα σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους πριν τον ακινητοποιήσουν στο έδαφος».

Ο Abdulrahman Saleh Alamoudi, ένας από τα άτομα που βοήθησαν τον ηλικιωμένο όταν αυτός λιποθύμησε είπε για τη στιγμή που το βαν έπεσε πάνω τους. «Αυτό το βαν απλά ήρθε και έπεσε πάνω σε όλους μας. Νομίζω ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ευτυχώς κατάφερα να γλιτώσω. Και μετά ο άντρας βγήκε από το βαν και τον έπιασα. Ούρλιαζε, έλεγε “θα σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους, θα σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους”. Έριχνε μπουνιές. Τότε καταφέραμε να τον ρίξουμε στο έδαφος. Και μετά έλεγε “σκοτώστε με, σκοτώστε με”. Του είπα, “δεν θα σε σκοτώσουμε. Γιατί το έκανες αυτό; Δεν έλεγε τίποτα».

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, οι πολίτες τον κράτησαν για περισσότερο από μισή ώρα μέχρι να φτάσει η αστυνομία και να τον συλλάβει. «Ήταν δυνατός άντρας, μεγαλόσωμος», σχολίασε. «Ήταν αποκαρδιωτικό. Δεν ήταν ατύχημα», κατέληξε.

Η στιγμή που η αστυνομία συλλαμβάνει τον ύποπτο.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το