Τοπικά

Λογοτεχνικές επιτυχίες από το 1ο ΓΕΛ Βόλου – Τέσσερις μαθήτριες διακρίθηκαν σε ποίηση και διήγημα

Την παράδοση των επιτυχιών στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πετρούπολης συνέχισε το 1ο ΓΕΛ Βόλου, όπου τέσσερις μαθήτριες διακρίθηκαν στην ποίηση και στο διήγημα.
Η Κατερίνα Νικολαΐδου της Α’ Τάξης έλαβε τον τρίτο έπαινο σε ποίημα. Με τον τίτλο «Ο καπετάνιος». «Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα στον διαγωνισμό. Ένα απόγευμα παρατηρώντας πράγματα γύρω έγραψα το ποίημα. Για μένα ο καπετάνιος συμβολίζει έναν άνθρωπο που σου προσφέρει τη σιγουριά που έχει αυτή η θέση σε ένα πλοίο. Μου αρέσει να γράφω ποίημα και το θεωρώ ότι αποτελεί έκφραση συναισθημάτων τόνισε η μαθήτρια.
Από την πλευρά της η μαθήτρια Έλενα Χαρίση της Α’ τάξης έλαβε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία του διηγήματος με τον τίτλο «χακί φούτερ».
Όπως τόνισε η ίδια «το διήγημα είναι μια περιπέτεια στην οποία κάποιοι ψάχνουν να βρουν ένα χαμένο δέμα. Το έγραψα εμπνευσμένο από έναν τόπο στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία. Γενικώς έγραφα και στο παρελθόν και θα συνεχίσω να το κάνω, γιατί έτσι εκφράζομαι καλύτερα».

Από την πλευρά της η μαθήτρια της Γ’ Τάξης Ελπίδα Βέλου έλαβε το δεύτερο βραβείο στο ποίημα που είχε τίτλο «Ήρθες σαν άγγελος».
Το ποίημα το αφιέρωσε ουσιαστικά στη γιαγιά της που απεβίωσε και με την οποία ήταν πολύ δεμένη. «Πηγή έμπνευσης για αυτό το ποίημα ήταν η απώλεια της γιαγιάς μου που ακόμη και τώρα, και μόνο με τη σκέψη της, με ενθαρρύνει στις δυσκολίες, ενόψει μάλιστα και των πανελλαδικών εξετάσεων που έχουμε μπροστά και αποτελεί από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής» είπε η μαθήτρια και συμπλήρωσε πως «της αρέσει πολύ να γράφει ποιήματα, αφού αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο έκφρασης».
Η μαθήτρια της Α’ Τάξης Χριστίνα Γούλα που έλαβε έπαινο στην ποίηση, σημείωσε πως «έκανα ποίημα για την αγάπη και ελπίζω να ευαισθητοποιήσει πολλούς ανθρώπους, καθώς η αγάπη λείπει και κυριαρχεί το οικονομικό συμφέρον και η πιο εγωκεντρική στάση».
Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Παρασκευή Λοντρίδου είπε πως «εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια το σχολείο μας σημειώνει επιτυχίες στους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Σημαντική είναι και η συμβολή των δύο φιλολόγων κ.κ. Βουλγαρίδη και Μωραΐτη που ασχολούνται με τη λογοτεχνία και υποστηρίζουν τους μαθητές».
Και φέτος στο σχολείο πραγματοποιήθηκε ο ενδοσχολικός λογοτεχνικός διαγωνισμός, όπου συμμετείχαν 80 μαθητές στις κατηγορίες της ποίησης και του διηγήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το