Ελλάδα

Lockdown – Εύοσμος: Ξανά στους δρόμους τη Δευτέρα οι κάτοικοι – Τι ζητά ο δήμαρχος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ευόσμου, αναμένεται να πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι της περιοχής με αφορμή την εφαρμογή αυστηρότερου lockdown στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 09.30.Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και το Σαββατοκύριακο.
Οι κάτοικοι δήλωσαν αγανακτισμένοι με την επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, ενώ υπέγραψαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους, το οποίο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, σε σύσκεψη που είχε στο ΑΤ Κορδελιού – Ευόσμου, ζήτησε από τους αστυνομικούς να είναι περισσότερο ελαστικοί στους ελέγχους κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown και να επιμένουν σε συστάσεις. Εντούτοις, επισήμανε ότι σε περιπτώσεις όπου η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο τα πρόστιμα να επιβάλλονται όπως προβλέπονται.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός τόνισε ότι «ο λόγος για τον οποίο η περιοχή βρέθηκε σε βαθύ κόκκινο είναι ο εντοπισμός 12 νοτιοαφρικανικών στελεχών σε κρούσματα, για τα οποία δεν ξέρουμε την συμπεριφορά τους και πολλές φορές δεν καλύπτονται από τα εμβόλια. Ξέρω ότι ήδη η κοινωνία είναι εξαντλημένη, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή για να ανακόψουμε την πορεία του ιού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ), Κώστας Βασιλειάδης, ζήτησε να επιδοτηθούν από την πολιτεία οι επιχειρήσεις του δήμου εξαιτίας των νέων αυστηρών μέτρων. «Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου ήταν να δοθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που κλείνουν στον τόπο μας και να μπορέσουν να επιδοτηθούν με οποιοδήποτε τρόπο από το υπουργείο Ανάπτυξης τη συγκεκριμένη περίοδο. Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις είμαστε άκρως αντίθετοι, είμαστε νομοταγείς πολίτες και καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και τη δημόσια υγεία».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το