Τοπικά

Λήξη της σύμβασης με την Εταιρεία Ανακύκλωσης-Ερωτηματικό που θα οδηγούνται τα απορρίμματα του Βόλου “Θ”

Από την Ένωση Καταναλωτών Βόλου

Ο δήμος Βόλου έλαβε στο δημοτικό συμβούλιο απόφαση, μόνο με τις ψήφους της ομάδας πλειοψηφίας, χωρίς να υπάρξει καμία συζήτηση ή ενημέρωση καθώς το θέμα τέθηκε αιφνιδιαστικά εκτός ημερήσιας διάταξης, για λήξη της σύμβασης με την Εταιρεία Ανακύκλωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η λήξη της σύμβασης αποφασίστηκε ως κίνηση «εκβιασμού» απέναντι στην εταιρεία προκειμένου να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση, αλλά από την ώρα που τέθηκε το θέμα εκτός ημερήσιας και χωρίς νωρίτερα να έχει υπάρξει ενημέρωση, δεν υπήρξε καμία συζήτηση για να τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως τι θα συμβεί αν η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης δεν συμφωνήσει με τους όρους που θα θέσει ο δήμος. Ερώτημα παραμένει που θα κατευθυνθούν τα απορρίμματα. Η τελευταία εξαετής σύμβαση του δήμου με την εταιρεία ανακύκλωσης υπογράφηκε το 2009.

Μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Δ. Καντόλα, ο δήμαρχος αποφάσισε πως δεν επιθυμεί πλέον τη συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης, η σύμβαση με την οποία λήγει στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015.

Ο Βόλος είναι άγνωστο που θα διοχετεύει τα ανακυκλώσιμα υλικά μετά από αυτή την ημερομηνία.

Στο Βόλο συγκεντρώνονται 6,5 χιλ. τόνων υλικών προς ανακύκλωση από τα οποία οι 4,5 χιλ. χαρακτηρίζονται καθαρό ανακυκλώσιμο υλικό. Η δημοτική ενότητα Βόλου συγκεντρώνει τα περισσότερα -4,6 χιλ.- και τα λιγότερα η Πορταριά- Μακρινίτσα, με μόλις 78 τόνους. Αποδέκτης είναι  το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών Μαγνησίας που ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης, που διαθέτει τους κάδους και τα απορριμματοφόρα.

Στη δημοτική ενότητα Βόλου έχουν τοποθετηθεί συνολικά 1358 κάδοι, με τους περισσότερους – 283- στις συνοικίες Χιλιαδού, Αγίου Βασιλείου, Ανάληψης, Κάραγατς, το κέντρο του Βόλου- Άγιος Νικόλαος – και έως την συνοικία Μεταμόρφωση υπάρχουν 234 μπλε κάδοι. Στην Πορταριά – Ιωλκού υπάρχουν 76, στην Αγριά- Αρτέμιδα 130, στη Ν. Ιωνία- Αισωνία 30, στη Ν. Αγχίαλο 75 και άλλοι 32 στη Νεάπολη, Αιβαλιώτικα και στον δυτικό τομέα Ν. Ιωνίας (Βυζαντίου- Παπαρήγα). Συνολικά σε όλο το Δήμο Βόλου υπάρχουν 2058 μπλε κάδοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το