Κόσμος

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες: Ο ύποπτος φορούσε «ψεύτικο» γιλέκο εκρηκτικών

bryssels.20.7.708

Η τεράστια αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε στις Βρυξέλλες, έπειτα από συναγερμό για ύποπτο άνδρα που μπορεί να έφερε εκρηκτικά, αποδείχθηκε δίχως λόγο.

Η αστυνομία έσπευσε στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, αποκλείοντας την περιοχή, έπειτα από πληροφορίες για άνδρα που φερόταν ύποπτα και φορούσε παλτό, από το οποίο προεξείχαν καλώδια. Στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί, ενώ εκκενώθηκαν καταστήματα.

Ο συναγερμός, που κράτησε λίγες ώρες, έληξε και σύμφωνα με το BBC ο ύποπτος αποδείχθηκε φοιτητής του πανεπιστημίου των Βρυξελλών ο οποίος έφερε «ψεύτικη» εκρηκτική συσκευή. Το βρετανικό δίκτυο ανέφερε ότι η αστυνομία πλησίασε τον άνδρα, που φαινόταν να φοράει ένα γιλέκο αυτοκτονίας.

Μετά από διαπραγματεύσεις, ο άνδρας συνελήφθη και η συσκευή αποδείχθηκε ψεύτικη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ο Κριστιάν Ντε Κονίκ, της αστυνομίας των Βρυξελλών, δήλωσε ότι δεν ήθελαν να το ρισκάρουν. «Μας ενημέρωσαν για κάποιον που φερόταν ύποπτα. Κάποιος με χειμωνιάτικο παλτό σε τέτοιες θερμοκρασίες είναι πολύ ύποπτος. Και επίσης φαίνονταν να βγαίνουν καλώδια από το παλτό του… Τον σταμάτησαν και τον κράτησαν σε απόσταση», εξήγησε.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το