Τοπικά

Λήξαν το θέμα με τους εθελοντές στο Νοσοκομείο Βόλου

Λήξαν πρέπει να θεωρείται το ζήτημα που προέκυψε με τον έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας για τους εθελοντές στο Νοσοκομείο, μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν χθες, κατόπιν συνάντησης, μεταξύ του διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» και στελεχών της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο κ. Δραμητινός συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο του Νοσοκομείου επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας και συναντήθηκε με την προϊσταμένη αρχή καταθέτοντας στοιχεία για τους εθελοντές.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, «το θέμα λύθηκε, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, παρουσιάσαμε στους ανθρώπους της Επιθεώρησης όλα τα στοιχεία και δείξαμε ότι οι εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο «Αχιλλοπούλειο σύμφωνα με τον νόμο που υπάρχει. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε πως η έγκριση για την παροχή βοήθειας από τους εθελοντές γίνεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Οι μέχρι τώρα αποφάσεις είναι ομόφωνες για όλες τους εθελοντές, ενώ συμμετέχουν και εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων. Βέβαια έχουν υπάρξει και περιπτώσεις αιτήσεων από εθελοντές για να βοηθήσουν, αλλά δεν έγιναν δεκτές για διάφορους λόγους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέχρι στιγμής προσφέρουν 30 εθελοντές στο Νοσοκομείο από τους οποίους οι επτά-οκτώ ήρθαν επί δικής του θητείας, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ξεκινήσει να προσφέρουν εδώ και μερικά χρόνια μετά την εφαρμογή του νόμου».
Εθελοντές προσφέρουν αυτή τη στιγμή σε διάφορους χώρους, όπως στη σίτιση, στη διοίκηση, στη ΜΕΘ, στο χειρουργείο και αλλού.
Πάντως ο κ. Δραμητινός υπογράμμισε πως θα γίνει ξανά κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για να έρθουν και άλλοι εθελοντές και να βοηθήσουν. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν πολλές ανάγκες και εφόσον οι εθελοντές έχουν τις ειδικότητες που αρμόζουν, όπως και τις γνώσεις, μπορούν να προσφέρουν. Παράλληλα το Νοσοκομείο προωθεί τις διαδικασίες για τις ατομικές συμβάσεις για την κάλυψη των κενών, ενώ από τον ΟΑΕΔ ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες που θα στελεχώσουν για έναν χρόνο το Νοσοκομείο σε διάφορες ειδικότητες και τομείς εργαζομένων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το