Κόσμος

Λιβύη: Έκλεισε το μοναδικό αεροδρόμιο της Τρίπολης

αεροδρόμιο λιβύης

Oι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρώην στρατηγό της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, ανέλαβαν την ευθύνη για τον αεροπορικό βομβαρδισμό που στοχοθέτησε σήμερα το μοναδικό εν λειτουργία αεροδρόμιο στην Τρίπολη, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων της οργάνωσης που πολεμά εναντίον της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης της χώρας.

«Οι δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας διεξήγαγαν την επιδρομή εναντίον της βάσης Μιτίγκα, όπου έχουν οχυρωθεί οι τρομοκρατικές οργανώσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Σαγκρ αλ Τζερούσι, επικεφαλής των δυνάμεων της αεροπορίας, αναφερόμενος στους πολιτοφύλακες της Φατζρ Λίμπια, που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Λιβύης από τον Αύγουστο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος που πετούσε σε χαμηλό ύψος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον του αεροδρομίου Μιτίγκα, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της Τρίπολης.

Μία πηγή στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε η επιδρομή αυτή, ενώ ανέφερε ότι δεν προκάλεσε καταστροφές στον τερματικό σταθμό ή στον διάδρομο απογείωσης.

Οι πτήσεις έχουν προσωρινά εκτραπεί προς το αεροδρόμιο της Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιτίγκα που βρίσκεται στα ανατολικά της πρωτεύουσας διεξάγονται πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας έπειτα από το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης, που υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των αντίπαλων παραστρατιωτικών ομάδων.

Οι μάχες μαίνονται μεταξύ των δύο στρατοπέδων (των πολιτοφυλάκων Φατζρ Λίμπια και των πολιτοφυλάκων της πόλης Ζιντάν) στη δυτική Λιβύη, όπου οι μαχητές του Ζιντάν επωφελούνται από τη στήριξη που τους παρέχουν οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση αλ Τένι και στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, περιλαμβανομένης της πολεμικής αεροπορίας.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί διεξάγονται συχνά στη δυτική Λιβύη εναντίον των δυνάμεων της ομάδας Φατζρ Λίμπια.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το