Κόσμος

Live streaming η στέψη του Βασιλιά Καρόλου: Κοσμοσυρροή στους δρόμους του Λονδίνου

Τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας έχει κατακλύσει πλήθος κόσμου, προκειμένου να δει από κοντά τη διαδρομή που θα καλύψει ο βασιλιάς Κάρολος από το Μπάκιγχαμ στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, σήμερα Σάββατο. Ο βασιλιάς Κάρολος θα γίνει σήμερα επισήμως ο 40ος μονάρχης τoυ Ηνωμένου Βασιλείου σε μία τελετή με τυπικό και πρωτόκολλο χιλίων και πλέον ετών που θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Ήδη οι πρώτοι καλεσμένοι έχουν πάρει τις θέσεις τους μέσα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί:
11:30-12:45: Οι καλεσμένοι της στέψης, συμπεριλαμβανομένης της βασιλικής οικογένειας, αρχηγών κρατών και πρώην πρωθυπουργών έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν.
11:45: Το βασιλικό Ιππικό θα προετοιμαστεί να συγκεντρωθεί για την Πομπή του Βασιλιά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
12:20: Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα κατευθυνθούν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ με την άμαξα “Diamond Jubilee State Coach”.
13:00: Θα πραγματοποιηθεί η κύρια εκδήλωση, η στέψη.
14:00: Ο βασιλιάς στέφεται. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ τοποθετεί το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του Καρόλου. Θα ηχήσουν τρομπέτες και θα γίνουν χαιρετισμοί με όπλα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
15:00: Η λειτουργία τελειώνει και ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα ξεκινούν την πομπή στέψης τους πίσω στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ με την άμαξα.
15:33: Ο Κάρολος και η Καμίλα αναμένεται να εισέλθουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέσω της Κεντρικής Αψίδας.
15:45: Το βασιλικό ζεύγος λαμβάνει χαιρετισμό από τον στρατό στους κήπους του Παλατιού
16:15: Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και μέλη της βασιλικής οικογένειας εμφανίζονται στο μπαλκόνι του Παλατιού για να παρακολουθήσουν το flypast.

Tι θα περιλαμβάνει η στέψη
Ο σχεδιασμός της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδυάσει το παραδοσιακό τελετουργικό, που χρονολογείται εδώ και σχεδόν μια χιλιετία, με τον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της σύγχρονης Βρετανίας, όπως επισημαίνουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Παρουσία περίπου 100 αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων, ο Κάρολος Γ’ θα στεφθεί επισήμως βασιλιάς στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα.

Η σημερινή τελετή θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη συμμετοχή πνευματικών ηγετών από διαφορετικές θρησκείες με στόχο να αντανακλάται η ποικιλομορφία της σύγχρονης βρετανικής κοινωνίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος ως μονάρχης είναι ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και φέρει τον τίτλο «Υπερασπιστής της Πίστεως», έχει εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία του να υπερασπιστεί όλες τις θρησκείες.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, για πρώτη φορά σε τελετή στέψης ο βασιλιάς θα προσευχηθεί για ευλογία σε όλους ανεξαρτήτως θρησκείας και πεποιθήσεων.

Επισημαίνεται εξάλλου ότι εκείνοι που θα παρουσιάσουν τα ιστορικά κειμήλια στον βασιλιά – συμπεριλαμβανομένων των σκήπτρων, της σφαίρας, του δακτυλιδιού και του κουταλιού για τη στέψη – «θα αντανακλούν επίσης την ποικιλομορφία της κοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε αντιδιαστολή με όσα συνέβησαν πριν από 70 χρόνια».

Η αγάπη του βασιλιά για τη φύση θα αντανακλάται στον μανδύα της συζύγου του, Καμίλα, η οποία θα στεφθεί βασίλισσα. Ο βασιλικός μανδύας θα απεικονίζει διαφορετικά είδη φυτών, σκαθάρια και μέλισσες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το