Ελλάδα

Live η ομιλία Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

«Ξέρετε πολύ καλά τι δεν θα κάνω ποτέ; Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα. Γιατί τώρα είναι η ώρα, για όλα ή τίποτα. Από χτες σύνεδροι που νοιάζονται, πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη ανιδιοτέλεια μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέων εκλογών. Μια συντρόφισσα, η Αθηνά δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χτες το βράδυ με πλησίασε με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάνε νέες εκλογές προέδρου. Μου ζήτησε να προστατέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου. Δίπλα σε τόσους από εσάς βουλευτές και στελέχη μας που επίσης πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με απόλυτη ανιδιοτέλεια δηλώνουν πως δεν χρειάζονται εκλογές, έχουμε πρόεδρο και τον εμπιστευόμαστε. Σας ευχαριστώ μέσα από την ραγισμένη καρδιά μου», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης και σημείωσε «Θα σας εξηγήσω όμως γιατί αυτό δεν γίνεται», κρατώντας την στάση του υπέρ των εκλογών.

Διαβάζοντας απόσπασμα από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε πως «θα σεβαστώ ότι αποφασίσετε».

Στη συνέχεια, αφού παρέθεσε απόσπασμα από τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη ανέφερε «σας καλώ να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε όχι με βάση με βάση αυτό που θα θέλαμε ή θα ευχόμασταν αλλά με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας. Ο ιστορικός ηγέτης της παράταξής μας αν και μακριά ζητάει νέα κάλπη για πρόεδρο, η συντρόφισσα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα απέναντί μου. Πώς γίνεται να την ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα και πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι για να κρατήσω τη θέση μου, να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια αντί να μιλήσουν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και έτσι να τερματιστεί η εσωστρέφεια μια για πάντα; Την Πέμπτη μπήκα στο Συνέδριο πληγωμένος από την αμφισβήτηση μηνών ειδικά αμφισβήτηση μέσω σκόπιμων διαρροών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω από το Συνέδριο την Κυριακή κομμένος κομματάκια;».

 

 

«Λέτε, πάλι εκλογές; Σε ψηφίσαμε πριν από 4 μήνες, κουραστήκαμε λέτε, βαρεθήκαμε λέτε, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;, λέτε. Έχετε δίκαιο, έχετε χίλια δίκια. Εσείς ψηφίσατε όμως κάποιοι δεν άκουσαν. Κάποιοι δεν σας άκουσαν. Εάν χρειάζεται να φωνάξουμε δύο φορές για να μας ακούσουν εκείνοι οι λίγοι που έχουν χάσει την πολιτική τους ακοή, τότε θα φωνάξουμε δύο φορές. Διότι η δεύτερη φορά είναι αλλιώς. Εάν την πρώτη φορά κάποιος βγήκε επειδή τον φύτεψαν, την δεύτερη δεν ξαναβγαίνει. Την δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία και ανθίζεις μαζί με την κοινωνία, μαζί με τα μέλη, μαζί με τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.

Παρακολουθήστε live

«Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Λένε ήδη όχι εκλογές στις 10 Μαρτίου αλλά σε έναν μήνα, όπως προβλέπει το καταστατικό. Εαν και γνωρίζουν ότι το συνέδριο μπορεί να αποφανθεί ως το ανώτατο όργανο του κόμματος και επίσης γνωρίζουν πως επιτρέπεται από το καταστατικό μας η επιτάχυνση των διαδικασιών εφόσον επίκειται διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας», υπογράμμισε.

Η Όλγα Γεροβασίλη είναι ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματός μας με πολυετή θητεία, δημόσιο λόγο. Τι ζητούν όμως όσοι θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο για εσωκομματικές εκλογές; Εάν πάμε για εκλογές στις 31 Μαρτίου, πάνω από έναν μήνα η χώρα θα μείνει χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση».

Πηγή:ethnos

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο ανθρωποκεντρικός ζωγράφος Απ. Φλέγκας καταθέτει τις σκέψεις του  στη “Θ”:«Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς να ζωγραφίζω…» 

Ο Απόστολος Φλέγκας είναι ζωγράφος, αγάπησε τη ζωγραφική και τη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών…

25 Φεβρουαρίου 2024

Θέατρο, μουσική, προβολές την άνοιξη σε Βόλο και Ν. Ιωνία

  Με θέατρο, μουσική και κινηματογραφικές προβολές η άνοιξη του 2024 στους χώρους του Δημοτικού…

25 Φεβρουαρίου 2024

Ξανά στη δράση μετά από δύο αγωνιστικές η Ανόρθωση

Μετά από παύση δύο αγωνιστικών η Ανόρθωση γυρίζει πάλι στη δράση για τον Βόρειο όμιλο…

25 Φεβρουαρίου 2024

Αγία Βαρβάρα: «Το έμαθα από το ίντερνετ» λέει η αδερφή του θύματος

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του 69χρονου από την Αγία Βαρβάρα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε…

25 Φεβρουαρίου 2024

Απίστευτο: Άφησε το αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές του τρένου και πήγε για καφέ!

πίστευτο και όμως αληθινό. Συρμός του προαστιακού ακινητοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, στο κέντρο της…

25 Φεβρουαρίου 2024

«Εγώ είμαι παλικάρι, πάω να παραδοθώ» φώναζε ο 69χρονος μετά τη δολοφονία του γαμπρού του

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 57χρονου ουρολόγου στην Αγία Βαρβάρα ο οποίος έπεσε…

25 Φεβρουαρίου 2024