Ελλάδα

Live από τη Βουλή η συζήτηση για τα εργασιακά – Μετωπική σύγκρουση πολιτικών αρχηγών

Στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιείται συζήτηση κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

Η συζήτηση γίνεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και έρχεται μετά από δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό από την Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα που αφορούσαν την κυβερνητική πολιτική για τα εργασιακά.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού:

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με ευχή για τους εορτάζοντες και μίλησε για κλίμα αγάπης. Πιστεύω ότι ηδη στα ζητήματα που αφορούν την εργασία προκύπτουν οι ιδεολογικές μας διαφοροποιήσεις. Η παραγωγή πλούτου είναι για όλους και όχι τα επιδόματα.
Να δημιουργούμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας.
Δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς καλές επιχειρήσεις, αλλά θα πρέπει να έχουν και ευχαριστημένους υπαλλήλους.
Αυτή ήταν και η συμφωνία που κάναμε προεκλογικά με τις επιχειρήσεις. Να παράγουν πλούτο, να επενδύουν στην Ελλάδα, αλλά να προσέχουν τους εργαζομένους τους. Ο κ.Τσίπρας χώρεσε σε 2 σελίδες τριπλάσια ψέματα.

1η ανακρίβεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία υποχώρησε.
2η ανακρίβεια: Η αντιπολίτευση μιλάει για απολύσεις. Αντίθετα οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν και οι επιχειρήσεις είναι περισσότερες από ότι επί ΣΥΡΙΖΑ.
3η ανακρίβεια: Η υποβάθμιση της επιθεώρησης εργασίας. Εγιναν 1.000 έλεγχοι περισσότεροι
4ο ψέμα: Πλέον έχουμε περισσότερους μόνιμους εργαζόμενους
5ο ψέμα: Επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι δήθεν καταστρατηγούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
6ο ψέμα: Η υποτιθέμενη μη επέκταση η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο
Εξακολουθείτε κύριε Τσίπρα να κοροϊδεύετε τους συμπολίτες μας κλείνοντας το μάτι σε βολέματα. Να ποιος πρεσβεύει το παλιό και ποιος το νέο.

Η ευημερία εξαρτάται από το αν δημιουργούνται πιο πολλές και καλύτερες θέσεις εργασίας. Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει τη λύση στην ανεργία και όχι οι προσλήψεις στο Δημόσιο που εξυπηρετούν πλασματικές ανάγκες.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να διευκολύνονται στο να προσλαμβάνουν.

Κοινωνία και οικονομία ευημερούν όταν επιχειρήσεις ιδρύονται αναπτύσσονται και έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν εργαζομένους.

Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Δανειζόμαστε για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο. Για πρώτη φορά η χώρα εξέδωσε 15ετες ομόλογο. Μόλις προχθές η απόδοση του 10ετούς έπεσε κάτω από το 1%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το