Τοπικά

Λειτουργούν σε διπλοβάρδια δυο Νηπιαγωγεία στο Βόλο “Θ”

Το 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο
Το 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο

Να βάλει τέλος στη διπλοβάρδια και των τελευταίων δύο Νηπιαγωγείων που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου επιχειρεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με το Δήμο.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα υπάρχουν δύο τελευταία Νηπιαγωγεία τα οποία ακόμη βρίσκονται σε καθεστώς διπλοβάρδιας. Πρόκειται για το 21ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας και το 10ο Νηπιαγωγείο επί της οδού Λαρίσης που συστεγάζεται με τα 29ο και 18ο Δημοτικά Βόλου. Και τα δύο είναι διθέσια και το ένα τμήμα του κάθε Νηπιαγωγείου λειτουργεί το πρωί και το άλλο το απόγευμα και αντίστροφα.

Για το 21ο Νηπιαγωγείο Βόλου φαίνεται πως έχει βρεθεί μια λύση από το Δήμο και ήδη εξετάζεται η περίπτωση κτιρίου στην ίδια περιοχή που μέχρι πρότινος στέγαζε κάποια κοινωνική δομή. Για το 10ο Νηπιαγωγείο υπάρχει ακόμη αναζήτηση λύσης.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι από την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς να έχει δοθεί τέλος στο καθεστώς της διπλοβάρδιας. Στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου έχουν απομείνει δύο Νηπιαγωγεία σε διπλοβάρδια και γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με το Δήμο για την επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα για το 21ο Νηπιαγωγείο Βόλου έχει βρεθεί κτίριο στη Νέα Δημητριάδα και θα υπάρξει λύση, όπως φαίνεται. Για το 10ο Νηπιαγωγείο στην οδό Λαρίσης διερευνώνται διάφορες προτάσεις. Παράλληλα έχουμε και την εξέλιξη στις Αλυκές, όπου το 35ο Νηπιαγωγείο που στεγάζεται αυτή τη στιγμή στο 28ο Δημοτικό Βόλου, θα μεταφερθεί σε δικό του κτίριο».

Παράλληλα ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετίζεται με τα Νηπιαγωγεία που είναι σε μισθωμένα κτίρια και τα οποία αριθμούν τουλάχιστον δώδεκα.

Ο κ. Πολύζος σημείωσε πως και για τα Νηπιαγωγεία σε μισθωμένα κτίρια δρομολογούνται παρεμβάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Ειδικότερα πρόκειται για τα 33ο, 31ο, 21, 11ο, 12ο, 13ο, 15ο Νηπιαγωγεία Βόλου, Αισωνίας, 14ο, 15ο Νηπιαγωγεία Νέας Ιωνίας, 2ο Αισωνίας, και 2ο Νέας Αγχιάλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το