Τοπικά

Λιθόκερος προκάλεσε “πανικό” σε καφετέρια του Βόλου – Τον “έσωσε” η Δέσποινα Τσαφετοπούλου

Ο Λιθόκερος (Lethocerus patruelis) είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης. Παρά τα όσα γράφονται, αυτόν τον καιρό στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, το είδος δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Δεν είμαστε μέρος της διατροφής του, δεν ζούμε στο ενδιαίτημά του, και αν δαγκώσει, θα το κάνει για να αμυνθεί.
Έτσι λοιπόν, ένας λιθόκερος, προφανώς μπερδεμένος από τα φώτα της παραλίας, προσγειώθηκε χθες  μπροστά στην Κυψέλη, το ξενοδοχείο και καφετέρια. Τον έσωσε η σχεδιάστρια και κατασκευάστρια χειροποίητου κοσμήματος Δέσποινα Τσαφετοπούλου και στο λογαριασμό της στο FB περιγράφει τι συνέβη.

“Άκουσα τις υστερικές τσιρίδες από διάφορες καλές κυρίες που το είδαν ξαφνικά να πέφτει πάνω στην άσφαλτο και να σέρνεται, αλλά ευτυχώς, με ένα κομμάτι χαρτί που μου δώσανε από την Κυψέλη, πρόλαβα τελικά να το διασώσω από τους διάφορους περιπατητές, που πιστεύουν ό,τι βλακεία τους σερβίρουν, τα ΜΜΕ, για μερικά διαφημιστικά κλιk παραπάνω. Απελευθερώθηκε επιτυχώς, λίγη ώρα μετά, σε συμβατό βιότοπο.
Αγαπητοί συμπολίτες και συνάνθρωποι. Όλοι έχετε στα χέρια σας από ένα έξυπνο κινητό, με ίντερνετ και σύνδεση στο διαδίκτυο όπου κι αν βρίσκεστε. Εκεί που σερφάρετε για να δείτε το βρακί και τα γκομενιλίκια του κάθε τηλεοπτικού σούργελου, κάντε και μια αναζήτηση σε αξιόπιστη πηγή, για να δείτε τί είναι το κάθε τί «άγνωστο» είδος της Ελληνικής βιοποικιλότητας και να μην αντιδράτε σαν να είδατε τον Τυραννόσαυρο Ρεξ! Άντε, μήπως και διασωθεί κανένα ζουζούνι, που στο τέλος -τέλος, είναι και ωφέλιμο”, αναφέρει η ίδια που η αγάπη της για τα ζώα και τα έντομα είναι γνωστή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το