Ελλάδα

Ληστές θυρίδων: Ηλικιωμένος, με φόρμα ψυκτικού ο «εγκέφαλος» -Επιτηρούσε τους ομήρους, έδινε εντολές

Ο αρχηγός των ληστών των θυρίδων, που «χτύπησαν» σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά την Πέμπτη, ήταν ο «χοντρός-ηλικιωμένος», που φορούσε φόρμα ψυκτικού.

Εκείνος επιτηρούσε τους ομήρους, ενώ έδινε και κατευθύνσεις στους συνεργούς του. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο άνθρωπος αυτός φορούσε την ίδια μάσκα σιλικόνης και στην παρόμοια ληστεία που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι στους Αμπελόκηπους.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται η εφημερίδα, κάνουν λόγο για δράστες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Αλλωστε οι όμηροι και στις δύο ληστείες- 13 την πρώτη φορά και 8 τη δεύτερη- αναφέρθηκαν σε αλλοδαπούς δράστες, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Ο εγκέφαλος των δραστών μπαίνει μαζί με ένα συνεργό του στην τράπεζα, ακινητοποιεί τους ομήρους, τους παίρνει τα κινητά τηλέφωνα και ελέγχει τους υπαλλήλους, προκειμένου να μην ενεργοποιήσουν τον συναγερμό. Στη συνέχεια, καλεί άλλους δύο συνεργούς του στην τράπεζα, οι οποίοι με τα απαραίτητα εργαλεία ανοίγουν τις θυρίδες.

Ακόμη, ο αρχηγός μιλούσε συνεχώς στους ομήρους, λέγοντάς τους ότι δεν θέλουν τα δικά τους λεφτά. Ομως, όταν μία γυναίκα διαμαρτυρήθηκε, έγινε απειλητικός και προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να ανατινάξει την τράπεζα.

Σε αντίθεση με το «προηγούμενο» χτύπημα, αυτή τη φορά οι δράστες δεν ασχολήθηκαν με το χρηματοκιβώτιο, παρά μόνο με τις θυρίδες, παραβιάζοντας τουλάχιστον 50 από τις 250, οι οποίες- σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου»- περιείχαν διαμάντια, δακτυλίδια, πολύτιμους λίθους και σημαντικά χρηματικά ποσά. Οι πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της αστυνομίας κάνουν λόγο για ληστεία με λεία «μαμούθ».

Οι έρευνες από τα αρμόδια κλιμάκια γίνονται στα πρότυπα των υποθέσεων τρομοκρατίας και οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι θα εντοπίσουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραστών. Παράλληλα, ελλείψει στοιχείων, οι αστυνομικοί εξετάζουν και την υπόθεση απόπειρας ληστείας, που είχε γίνει στις 21 Απριλίου στο ίδιο υποκατάστημα. Τότε οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή όταν ο ταμίας πρόλαβε και πάτησε το κουμπί του συναγερμού.

Επιπλέον, εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τις κινήσεις των δραστών και τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το