Τοπικά

Λήστεψαν 80χρονο στην Άλλη Μεριά – Τον φίμωσαν με την κουρτίνα του δωματίου

Τον φίμωσαν με την κουρτίνα του δωματίου και με ταινία, για να μην μπορέσει να φωνάξει και έκαναν το σπίτι του φύλλο και φτερό, για να του κλέψουν τελικά το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ…

Νέα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η υπόθεση έφθασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που άσκησε ήδη σχετικές διώξεις κατά τριών αγνώστων δραστών. Η υπόθεση φέρεται να συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο και δράστες φέρονται τρεις άγνωστοι προς το παρόν νεαροί, που φέρονται να άρπαξαν από τον ηλικιωμένο το ποσό των 300 ευρώ. Όλα έγιναν ένα βράδυ, γύρω στις 9.10, με τον ηλικιωμένο να κάθεται στο σπίτι του στην Άλλη Μεριά Βόλου και να τρώει, έχοντας ανοιχτή την κεντρική πόρτα του σπιτιού του, αφού έκανε ζέστη. Ξαφνικά και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις νεαροί που δεν φορούσαν κουκούλες, δεν είχαν δηλαδή καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο σπίτι και ακινητοποίησαν τον 80χρονο συνταξιούχο. Πριν αυτός προλάβει να αντιδράσει, του φίμωσαν το στόμα με την κουρτίνα του δωματίου της τραπεζαρίας, με την οποία του έκλεισαν και τα μάτια και του έβαλαν και μονωτική ταινία, έτσι ώστε να μην μπορεί να απελευθερωθεί. Τον έριξαν στο πάτωμα και άρχισαν να τον απειλούν, για να τους πει που είχε χρήματα. Ο ένας εκ των τριών άσκησε βία εις βάρος του 80χρονου, τον πέταξε στο πάτωμα του δωματίου και συνέχισε να τον απειλεί, για να τους δώσει χρήματα που φέρεται να είχε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις δράστες φαίνεται πως γνώριζαν ότι ο συνταξιούχος είχε χρήματα, ενώ έδειχναν να γνωρίζουν πως θα κινηθούν και εντός του σπιτιού.

Την υπόθεση είχε αναλάβει να διερευνήσει το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, ενώ ήδη έχει φθάσει στα χέρια του ανακριτή Βόλου. Αρχικά ο 80χρονος φέρεται να είχε δηλώσει πως του είχαν κλέψει 3.500 ευρώ, με δεύτερη ωστόσο συμπληρωματική κατάθεση δήλωσε την κλοπή 300 ευρώ. Είναι η δεύτερη υπόθεση ληστείας που έρχεται στην δημοσιότητα μέσα σε ένα 48ωρο, μετά την χθεσινή στον Αλμυρό, εις βάρος πάλι 81χρονης. Οι ληστές και οι διαρρήκτες δεν μπήκαν σε καραντίνα πέρυσι, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Αστυνομίας για τη Μαγνησία το 2020, που δημοσιοποίησε η «Θ». Ειδικότερα οι ληστείες που έγιναν στη Μαγνησία πέρυσι ήταν 12, έναντι 5 το 2019, ενώ οι απόπειρες ληστειών ήταν μία, έναντι δύο το 2019. Αντίθετα οι κλοπές ήταν λιγότερες πέρυσι σε σύγκριση με το 2019. Καταγράφηκαν 102, έναντι 126 και οι απόπειρες κλοπών ήταν πέρυσι 12, έναντι 9 πρόπερσι. Παρά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και την καραντίνα οι διαρρήκτες έδρασαν και πάλι, όπως και οι ληστές, με την αύξηση των ληστειών να φθάνει το 140%… Πάντως οι κλοπές ήταν λιγότερες πέρυσι, σε σύγκριση με το 2019 κατά 24.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το