Τοπικά

Λίστα αναμονής στο Οικοτροφείο Αλτσχάιμερ

 

Το ενεργειακό κόστος σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών σε πολλά αγαθά και υπηρεσίες ωθούν όλο και περισσότερους συνοδούς φροντιστές να αποταθούν στη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ (ΜΑΝΑ) Βόλου, προκειμένου να εντάξουν τους αγαπημένους που πάσχουν από άνοια στο Οικοτροφείο που λειτουργεί στη μονάδα.
Στο Οικοτροφείο η φιλοξενία των πασχόντων είναι 24ωρη χωρίς μάλιστα τροφεία. Αποτελεί μια πολύτιμη «ανάσα» για το συγγενικό περιβάλλον του νοσούντα. Έτσι οι σύζυγοι ή τα παιδιά όχι μόνο έχουν τον χρόνο να ξεκουραστούν από την αδιάλειπτη φροντίδα που απαιτεί ένας πάσχων από άνοια, αλλά και να ανακουφιστούν από τα καθημερινά έξοδα, όπως είναι η θέρμανση ,το φαγητό και άλλα.
Ενδεικτικά η κοινωνική λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΑΝΑ Βόλου κ. Μάγδα Σουσουρή υπογράμμισε πως στο οικοτροφείο υπάρχει πλέον λίστα αναμονής με τα αιτήματα των συγγενών των ανοϊκών ασθενών. «Μπορούμε βάσει αδείας να εξυπηρετήσουμε δεκαπέντε άτομα και τα αιτήματα είναι διπλάσια. Έτσι η φιλοξενία των ατόμων γίνεται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα κυκλικά, ώστε να καλύπτονται σταδιακά όλα τα αιτήματα».
Η ίδια συμπλήρωσε πως το ενεργειακό κόστος είναι ένας ακόμη λόγος για να αυξηθούν τα αιτήματα, ειδικά όταν ο κόσμος γνωρίζει πως η φιλοξενία και η παροχή των υπηρεσιών είναι δωρεάν.
Εξάλλου και οι ίδιοι οι φροντιστές είναι αρκετές φορές ηλικιωμένοι με δικά τους παθολογικά προβλήματα, ενώ και οι συντάξεις σε αρκετές περιπτώσεις είναι χαμηλές.
Η ΜΑΝΑ Βόλου έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο την επέκταση της δυνατότητας φιλοξενίας πασχόντων στο οικοτροφείο, καθώς οι υποδομές υπάρχουν, ενώ και οι ανάγκες στην κοινωνία μεγαλώνουν.

Εθελοντική αιμοδοσία

Χθες στη ΜΑΝΑ πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο συνεργασίας της μονάδας με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».
Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας βρέθηκε έξω από το κτήριο που στεγάζεται η ΜΑΝΑ.
Η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» κ. Ανδρομάχη Ροϊλού ανέφερε πως θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την ανάγκη εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες. Αυτό τον στόχο έχει η συνεργασία με τη ΜΑΝΑ, αλλά και με σχολεία, εργοστάσια».
Η κ. Σουσουρή τόνισε πως «έχουμε κάνει εθελοντική αιμοδοσία άλλες δύο φορές. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, είναι πως το αίμα προσφέρεται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το