Τοπικά

Λύση στην αποκομιδή των μολυσματικών αποβλήτων του ΠΕΔΥ Βόλου

ΠΕΔΥ 14-1-15 (1)

Πρόβλημα με την αποκομιδή των μολυσματικών αποβλήτων αντιμετωπίζει η η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ στο Βόλο. Δέσμευση να δοθεί λύση στο θέμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ανέλαβε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κων/νος Καραμπάτσας, σε συνεννόηση με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας Λάζ. Μακρή.

Για το θέμα ενημέρωσαν σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Ελ. Πρασά και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ ΠΦΥ) Ευθ. Τζούνης. Στη συνάντηση παρέστη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας Γ. Κίτσιος.
Ειδικότερα εξέθεσαν τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ στο Βόλο, με κυριότερο την λήξη της παράτασης της σύμβασης με το συνεργείο καθαριότητας που είναι υπεύθυνο, εκτός των άλλων, και για την περισυλλογή των μολυσματικών αποβλήτων. Άμεσα η κα Κολυνδρίνη επικοινώνησε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κο Κων. Καραμπάτσα προκειμένου να διερευνηθεί η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Ο κος Καραμπάτσας ανταποκρίθηκε άμεσα και διαβεβαίωσε για τη γρήγορη αντιμετώπιση του ζητήματος και την εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης σε στενή συνεργασία με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στ.Ελλάδας κο Λάζ. Μακρή, δέσμευση την οποία και μετέφερε στην Αντιπεριφερειάρχη, με τη διευκρίνιση ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η κα Κολυνδρίνη δήλωσε σχετικά: «Η άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος της καθαριότητας των υγειονομικών μονάδων της Μαγνησίας κρίνεται επιβεβλημένη τόσο για την αποτελεσματικότητα στο σπουδαίο έργο των υπαλλήλων όσο και για την διασφάλιση των συνθηκών καλής υγιεινής προς τους εξυπηρετούμενους πολίτες.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το