Τοπικά

Λήψη μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων στην περιοχή Διμηνίου απαιτεί η ΛΑΣ από την δημοτική αρχή του Βόλου

Με αφορμή ακόμη ένα σοβαρό ατύχημα, μιας 61χρονης γυναίκας, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην οδό Βόλου – Παλιουρίου, η παράταξη της ΛΑΣ επανέρχεται  στο θέμα των επικίνδυνων κυκλοφοριακών συνθηκών που επικρατούν.

Κατά μήκος της συγκεκριμένης οδού, υπάρχει άναρχη οικιστική ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια, έχουν αναπτύξει  οικονομική δραστηριότητα αρκετές επιχειρήσεις. Σε συνδυασμό και με τη λειτουργία της λαχαναγοράς στην περιοχή υπάρχει αυξημένη κίνηση μεγάλων οχημάτων μεταφοράς προϊόντων, δημιουργώντας έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και μεγάλους κινδύνους για τους πεζούς, ιδιαίτερα για τους μαθητές που μετακινούνται προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Σε σχετική ερώτηση που έκανε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΪΡΩΣΗ την 1 Νοεμβρίου 2016 για την έλλειψη υποδομών ασφαλούς διέλευσης των πεζών και ιδιαίτερα των μαθητών, η δημοτική αρχή είχε απαντήσει ότι, εκτός από την ανάγκη απαραίτητης σήμανσης, στα άκρα της επαρχιακής οδού υπάρχουν πλακοσκεπείς αγωγοί αποχέτευσης, ότι χρειάζεται να κατασκευαστούν και αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων και ότι για την κατασκευή πεζοδρομίων εκτός του πλάτους του υπάρχοντος οδοστρώματος, θα απαιτηθεί απαλλοτρίωση εδαφικών λωρίδων εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού, της οποίας η διαχείριση ανήκει στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες και τα απαιτούμενα έργα για την κατασκευή των υποδομών αποχέτευσης και ομβρίων, καθώς επίσης και τα έργα για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών (διαπλατύνσεις, πεζοδρόμια, προστατευτικές μπάρες, σχεδιασμός για τους χώρους εισόδου μεγάλων οχημάτων στις επιχειρήσεις, ολοκλήρωση των οδικών έργων στην οδό παραπλέυρως του ρέματος Καλιακούδα, κ.ά.);

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το