Τοπικά

Λιποθύμησε 16χρονος σε Λύκειο του Βόλου την ώρα του μαθήματος 

Καθημερινότητα φαίνεται να γίνονται πλέον τα περιστατικά λιποθυμίας μαθητών Λυκείων στη Μαγνησία, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες χθες σημειώθηκε και νέο κρούσμα την ώρα μάλιστα του μαθήματος με 16χρονο πάλι, ο οποίος έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του.
Έγκυρες πηγές της «Θ» αναφέρουν πως χθες τις πρώτες ώρες του σχολικού προγράμματος, 16χρονος σε Λύκειο του Βόλου έπεσε λιπόθυμος στο θρανίο του.
Αρχικά οι συμμαθητές του πίστεψαν ότι κοιμόταν, αλλά κατά μια πληροφορία εμφάνισε σπασμούς και τότε θεώρησαν ότι συνέβαινε κάτι άλλο. Προκλήθηκε αναστάτωση στην αίθουσα και υπήρξε παρέμβαση των εκπαιδευτικών. Ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι γονείς του παιδιού.
Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου για προληπτικούς λόγους, καθώς μετά από λίγη ώρα ανέκτησε τις αισθήσεις του και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η λιποθυμία του αποδόθηκε σε κρίση πανικού.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά περιστατικό λιποθυμίας μαθητή μέσα στο σχολείο του και γονείς εκφράζουν απορία, για το τι πρόκειται να γίνει την άνοιξη, όσο θα πλησιάζουμε προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, άμα έχουμε από τόσο νωρίς τέτοια γεγονότα.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι η κρίση πανικού είναι ένα αιφνίδιο επεισόδιο έντονου φόβου, που πυροδοτεί έντονες σωματικές αντιδράσεις, ενώ στην πραγματικότητα δεν απειλεί το άτομο κάποιος σοβαρός κίνδυνος.
Τα άτομα που έχουν βιώσει την κρίση πανικού, την περιγράφουν ως μια αίσθηση πλήρους απώλειας ελέγχου.
Η κρίση πανικού μπορεί να εμφανιστεί μόνο μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου, συνήθως λόγω κάποιου στρεσογόνου γεγονότος.

Οι κρίσεις πανικού δεν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή, όμως προκαλούν έντονο φόβο και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής.
Η κρίση πανικού συνήθως ξεκινά ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση. Μερικά από τα βασικότερα συμπτώματα της κρίσης πανικού είναι τα εξής: Αίσθημα επικείμενης καταστροφής ή κινδύνου, φόβος για την απώλεια ελέγχου ή τον θάνατο, ταχυπαλμία, δυνατοί καρδιακοί παλμοί, εφίδρωση, τρέμουλο, δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος, γρήγορες ανάσες (υπεραερισμός), ρίγη, εξάψεις, ναυτία, κράμπες στην κοιλιακή χώρα, πόνος στο στήθος, πονοκέφαλος, ζαλάδα και τάσεις λιποθυμίας, κόμπος στον λαιμό και δυσκολία κατάποσης. Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες είναι ο έντονος φόβος ότι θα εκδηλωθεί σύντομα μία ακόμη κρίση πανικού. Δεν αποκλείεται το άτομο να αποφεύγει καταστάσεις που έχει συνδυάσει με μια κρίση πανικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το