Τοπικά

Λιούπης: Να ενταχθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στις διατάξεις για την αναστολή οικονομικών υποχρεώσεων

Το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, ώστε επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου να συμπεριληφθούν στις προβλέψεις και στα ευεργετήματα, τα οποία έχουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία λόγω της πανδημίας, προώθησε με αναφορά του στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Ο κ. Λιούπης σημειώνει στην αναφορά του ότι τα μέλη της Ένωσης επισημαίνουν την ανάγκη αναστολής των οικονομικών τους υποχρεώσεων, αναφορικά με τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις δόσεις των διαφόρων ρυθμίσεων. Παρότι, πολλές επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο εύστοχο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, δεν μπορούν να καλύψουν το ύψος των συνολικών υποχρεώσεων τους, καθότι, είτε είναι κλειστές, είτε υπολειτουργούν.

Επιπλέον, οι ξενοδόχοι αναμένουν νέα, εύχρηστα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις τους, με στόχο την επιδότηση των τόκων των δανείων τους, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων, γεγονός που αφορά πολλές ατομικές επιχειρήσεις του κλάδου, κατηγορία στην οποία ανήκουν πολλά μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα της Μαγνησίας.

Ανάλογες επισημάνσεις, τονίζεται στην αναφορά, έχουν γίνει από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του ξενοδοχειακού κλάδου για την οικονομική βιωσιμότητά του, καθότι τα έσοδά τους βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει πως οι ξενοδόχοι ευελπιστώντας στην πιθανή επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους κατά την εορταστική περίοδο των φετινών Χριστουγέννων, η αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεών τους, θα τους δώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της επαναλειτουργίας τους.

«Η υγειονομική απειλή συνεχίζει να πλήττει τον τόπο μας, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Πλήττει, όμως, δριμύτατα και τον Τουριστικό Τομέα στο Νομό Μαγνησίας, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελεί έναν από τους βασικούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας . Ο ρόλος του είναι καθοριστικός και η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου θεωρείται επιβεβλημένη γι’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο και μέχρι την αναστροφή της κατάστασης»,τόνισε ο κ. Λιούπης στην αναφορά του, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις σχετικές ενέργειες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το