Ελλάδα

Λιμάνι Πειραιά: 24ωρη απεργία στα πλοία – Ουρές από ταξιδιώτες και ταλαιπωρία

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά μετά την 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ενωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού.
Αρκετός κόσμος δηλώνει στο OPEN πως βρίσκεται εγκλωβισμένος ενώ είχε προγραμματίσει το ταξίδι του. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι έντονες, καθώς αδυνατούν να ταξιδέψουν, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου αναμένεται να έχει επικοινωνία με τον υπουργό Ναυτιλίας, ώστε να συζητηθούν τα αιτήματά τους. Πολίτες από τα νησιά που βρίσκονται στην Αθήνα επισημαίνουν πως θα χρειαστούν να πληρώσουν για διαμονή σε ξενοδοχείο αν η απεργία συνεχιστεί.

Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ
Όπως επισημαίνει μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV o πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, η απεργία είχε εξαγγελθεί εδώ και 10 ημέρες. «Έχουν στήσει σκηνικό καταστολής, δεν θα τους περάσει. Αν επιλέξουν τη σύγκρουση, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», τονίζει.

Τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία θα προχωρήσουν σε απεργία για το νομοσχέδιο που αφορά στα εργασιακά, στις 10 Ιουνίου.

Η σχετική ανακοίνωση
«Συμμετέχουμε στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 10 Ιούνη από 00:01 έως 24:00.

(Copyright: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καταγγέλλουμε τη προκλητική μέθοδο τρομοκράτησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των ναυτεργατικών σωματείων που είχαν εξαγγείλει απεργία στις 3 Ιούνη. Αυτές τις προκλήσεις των εφοπλιστών οι ναυτεργάτες τις έχουν ακυρώσει με τον αγώνα τους στους καταπέλτες των πλοίων και με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα, η τρομοκρατία δεν θα περάσει”, αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 έως τις 24:00 της 10ης Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στις 10:00».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το