Τοπικά

Λήγουν σήμερα οι 10ήμερες ενδιάμεσες εκπτώσεις με μικρό τζίρο για την εμπορική αγορά του Βόλου

Μέτρια χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου την κίνηση στην αγορά στο δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, καθώς η έλλειψη ρευστότητας διαδραμάτισε για ακόμη μια φορά καθοριστικό ρόλο ώστε τα πράγματα να μην είναι τόσο καλά.

Βέβαια και οι εργάσιμες ημέρες ουσιαστικά ήταν λίγες, αφού έπεσε η Πρωτομαγιά τη Δευτέρα, αλλά και η απεργιακή κινητοποίηση την περασμένη Κυριακή για να μην είναι ανοικτά τα καταστήματα 30 Κυριακές τον χρόνο.

Οι εκπτώσεις ως ποσοστό κινήθηκαν μεταξύ 20-30%, ήταν χαμηλότερες δηλαδή από άλλες μεγαλύτερες περιόδους εκπτώσεων. Και αυτό συνέβη, γιατί οι έμποροι έχουν πάρει τα νέα εμπορεύματα για τη θερινή σεζόν και δεν μπορούν να τα πουλήσουν από τώρα με μεγαλύτερα ποσοστά, όπως θα συμβεί στις θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσουν όλο τον Αύγουστο.

Εξάλλου οι έμποροι με τον τρόπο τους ακόμη και σε μη περιόδους εκπτώσεων, κάνουν τις λεγόμενες προσφορές στο ταμείο τους για τη διευκόλυνση των πελατών, με αποτέλεσμα ουσιαστικά όλο τον χρόνο να προσφέρουν ελκυστικές τιμές στους καταναλωτές.

Βέβαια το ζήτημα δεν είναι οι ημέρες των εκπτώσεων αλλά η οικονομική αδυναμία των πολιτών να αγοράσουν αυτά που θέλουν.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος επισήμανε πως η κίνηση στην εμπορική αγορά την περίοδο των δεκαήμερων εκπτώσεων χαρακτηρίζεται ως μέτρια. Τα ποσοστά κυμάνθηκαν στο 20-30% και ο κόσμος κατέβηκε στην αγορά για να αγοράσει κάποια είδη. Έτσι ήταν λίγο πιο έντονη η κίνηση σε σχέση με άλλη περίοδο. Βέβαια αυτό το δεκαήμερο δεν μπορεί να αλλάξει κατά πολύ την υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση. Το πρώτο τετράμηνο του 2017 έκλεισε με μείωση στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων γύρω στο 30% και περιμένουμε να δούμε πώς θα κυμανθεί και ο Μάιος. Και πρέπει να αναφέρουμε ότι οι έμποροι έτσι και αλλιώς κάνουν συνεχείς προσφορές στο ταμείο του καταστήματός τους ακόμη και όταν δεν διανύουμε εκπτωτική περίοδο».
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το