Τοπικά

Λιγότεροι οι μαθητές σχολείων της Μαγνησίας που έμειναν χθες σπίτι

Μονοψήφιος ήταν χθες σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο αριθμός των παιδιών που δεν πήγαν σχολείο, επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν να φορούν μάσκες.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο διευθυντής εκπαίδευσης κ. Γιώργος Πολύζος σε ένα σχολείο που προχθές δεν προσήλθαν πέντε μαθητές, χθες μετέβηκαν κανονικά και παρακολούθησαν με μάσκα τα μαθήματα.
Παράλληλα ο ίδιος συμμετείχε και σε τηλεδιάσκεψη με παράγοντες του υπουργείου υγείας, όπου δόθηκαν κατευθύνσεις για τη διαχείριση περιστατικών.
Στο μεταξύ σύμφωνα με το www.alfavita.gr από τους διευθυντές Εκπαίδευσης και όχι κεντρικά από το υπουργείο Παιδείας, θα λαμβάνεται πλέον η απόφαση για το αν πρέπει ή όχι να κλείσει ένα σχολείο, σύμφωνα με διάταξη που ισχύει από χθες. Η διάταξη αυτή (Άρθρο 43 Αρμοδιότητα οργάνων για προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων και σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών) περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για COVID που ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Συγκεκριμένα προβλέπεται: 1. Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή/και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας επιμέρους τμημάτων σχολικών μονάδων, καθώς και ολόκληρων σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών.
Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών, και για τη διάρκεια αυτής, λαμβάνεται από τον οικείο διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας κατ’ εφαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το