Τοπικά

Λιγότεροι οι αριστούχοι μαθητές στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

Λιγότεροι από πέρυσι είναι φέτος οι αριστεύσαντες μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας, καθώς πέρυσι αρίστευσαν 3.750 μαθητές και φέτος αγγίζουν τους 3.500. δηλαδή 250 λιγότεροι.

Τα αριστεία στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων χορηγούνται αυτές τις ημέρες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προς τα σχολεία ώστε να τα επιδώσουν στους μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως τα αριστεία αφορούν στη σχολική επίδοση των μαθητών στην περυσινή σχολική χρονιά 2016-2017.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αριστείο λαμβάνει το 25% των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας.

Τα αριστεία προόδου δίνονται στους μαθητές συνήθως τον Οκτώβριο, ενώ εκτός από τα αριστεία δίνονται και βραβεία προόδου στον πρώτο μαθητή κάθε τάξεως ή τμήματος τάξεως εκάστου σχολείου που πέτυχε τουλάχιστον γενικό ετήσιο βαθμό «λίαν καλώς» και επέδειξαν διαγωγή «κοσμιωτάτη». Σε περίπτωση ισοβαθμίας απονέμεται και στους ισοβαθμήσαντες ισότιμο αντίστοιχο «Βραβείο Προόδου».

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία για την αξιολόγηση στο γυμνάσιο δίνεται αριστείο προόδου στους μαθητές που έχουν βαθμό 18,5 και διαγωγή κοσμιοτάτη, ενώ στο λύκειο αριστείο δίνεται σε όσους έχουν επίσης διαγωγή κοσμιοτάτη και βαθμό 18.

Βραβείο θα λάβουν 750 αριστούχοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας.

Η ενισχυτική διδασκαλία

Εστάλη χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που αφορά στην υλοποίηση της ενισχυτικής διδασκαλίας για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Από μεθαύριο Δευτέρα οι διευθυντές των Γυμνασίων θα πρέπει να ενημερώσουν τους μαθητές και να δηλώσουν, όσοι θέλουν, για να συμμετάσχουν στα τμήματα. Οι μαθητές και οι γονείς θα πρέπει να έχουν απαντήσει μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ενώ μετά θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις από τους διδάσκοντες.

Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 17 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας ενώ πέρυσι ήταν δεκαπέντε.

Επίσης τα μαθήματα που θα διδαχθούν είναι τα αρχαία και νέα ελληνικά, η φυσική, τα μαθηματικά, η χημεία και τα αγγλικά.

Τα μαθήματα εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το