Αθλητισμός

Λιγοστεύουν οι πιθανότητες για να ανεβεί η Νίκη ως δευτεραθλήτρια

Λιγοστεύουν οι πιθανότητες της Νίκης για να ανεβεί στη Φούτμπολ Λιγκ ως δευτεραθλήτρια. Δεν συζητήθηκε καν το θέμα της αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Λιγοστεύουν οι ελπίδες της Νίκης προκειμένου να αναρριχηθεί στη μεγαλύτερη κατηγορία ως δευτεραθλήτρια. Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του βολιώτικου συλλόγου είχε στηριχθεί στα λεγόμενα του Γιώργου Βασιλειάδη.
Στην ομιλία του την ημέρα που πέρασε το περιβόητο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από 12 σε 14. Το σενάριο αυτό άνοιξε την όρεξη των «κυανολεύκων», οι οποίοι ήθελαν να είναι εκείνοι που θα έπαιρναν ένα από τα δύο εισιτήρια.

Κι αυτό γιατί στηρίζονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ο οποίος αναφέρει ότι σε περίπτωση αύξησης των ομάδων, τις κενές θέσεις θα καταλάβουν οι ομάδες από την παρακάτω κατηγορία, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Πράγματι αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα ωφελούνταν η Νίκη Βόλου και ο Νέστος Χρυσούπολης.
Ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό αδυνατίζει σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις. Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τα αιτήματα των ομάδων που είχαν κατατεθεί τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να αυξηθούν οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2. Όλη η συζήτηση περιστράφηκε με δεδομένο ότι η Σούπερ Λιγκ 2 θα απαρτίζεται από 12 ομάδες.
Κατόπιν τούτου τα πράγματα δυσχεραίνουν για τη Νίκη, αφού φαίνεται πως στην ΕΠΟ δεν ενδιαφέρονται για αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 και τα όσα είχε πει ο υφυπουργός Αθλητισμού στη Βουλή, πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθούν.

Απαλλάχθηκε η Νίκη για το ματς με Θεσπρωτό
Στο… σκαμνί είχε καθίσει η Νίκη για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον πρώτο αγώνα μπαράζ εναντίον του Θεσπρωτού στο Πανθεσσαλικό. Ωστόσο χθες η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απάλλαξε τον βολιώτικο σύλλογο. Αντίθετα βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τον Διαγόρα για το μπαράζ με την Καλαμάτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής αναφέρει τα κάτωθι:
«Η Πειθαρχική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
1) Απαλλάσσει το εγκαλούμενο σωματείο από την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό πειθαρχική παράβαση που φέρεται να διαπράχθηκε στον αγώνα πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των Νίκη Βόλου και Θεσπρωτός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 05/05/2019.
2) Επιβάλλει στο πρώτο εγκαλούμενο σωματείο Διαγόρας ΓΣ τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές και γ) συνολική ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και, στο δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Καλαμάτα ΠΣ, χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500,00) ευρώ, για πειθαρχικά αδικήματα στον αγώνα που διεξήχθη στις 8-5-2019 στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου για την άνοδο στην Β΄ Εθνική Κατηγορία, μεταξύ των σωματείων Διαγόρας ΓΣ και Καλαμάτα ΠΣ.
3) Επιβάλλει στην εγκαλούμενη ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ΑΓΣ χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (5.750,00) ευρώ για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ στο στάδιο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στις 25/04/2019».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το